Margarita – przygotowywana z tequili, limonki i triple sec Aby przygotować Margaritę potrzebujesz: 2 oz (60 ml) tequili 1 oz (30 ml) soku z limonki 1/2 oz (15 ml) triple sec Cukier trzcinowy do posypania brzegów kieliszka Sposób przygotowania: Posyp brzegi kieliszka cukrem trzcinowym W shakerze zmieszaj tequilę, sok z limonki i triple sec Wypełnij…
Kategoria: domyslna
Karnawałowy wystrój stołu
Aby ozdobić stół na karnawał, można użyć różnych akcesoriów i dekoracji, takich jak: balony w kolorach tęczy, serpentyny, kaskady z confetti, korony karnawałowe, kolorowe serwetki, talerze i kubki z motywami karnawałowymi, a także świeczki i świecidełka. Można również dodać elementy związane z motywem przewodnim imprezy, np. jeśli jest to bal maskowy, to można postawić na…
Gdzie sprawdza się pakowanie próżniowe?
Zostały ci resztki z obiadu i nie wiesz co z nimi zrobić? Chcesz przygotować małe porcje posiłków na cały tydzień? A może planujesz nauczyć się gotować metodą sous-vide? W każdym z tych przypadków sprawdzi się zgrzewarka próżniowa. Pakowanie próżniowe to szybki i prosty sposób na bezpieczne przechowywanie żywności. Pozwala nie tylko przez wiele miesięcy zachować…
Przepis na sałatkę warstwową z szynką
Tradycyjna, smaczna, efektowna – sałatka warstwowa z szynką Okres karnawału celebrujemy zwykle w gronie przyjaciół przy suto zastawionym stole. Dlatego dokładamy starań, aby to, co jemy było nie tylko smaczne, ale również spektakularnie wyglądało. Czym wyróżnia się sałatka warstwowa? Daniem, które łączy obie te cechy jest sałatka warstwowa. Ten rodzaj zimnej przekąski sporządzany jest z…
Karnawałowa sałatka taco w miseczce z tortilli
Czas karnawałowych zabaw trwa na dobre! Poza ciekawymi potrawami, warto zaskoczyć swoich gości także nietuzinkowym sposobem ich podania. Świetnie sprawdzi się tu sałatka taco w miseczce z tortilli! Jest nie tylko lekka i zdrowa, ale też bardzo efektownie się prezentuje. Składniki: 1 główka sałaty lodowej 3 średnie pomidory 1 średnia czerwona cebula 2 żółte papryki…
Tarta z boczkiem, pomidorem i serem – sycące danie z twistem
Jeśli macie ochotę na większy posiłek, spróbujcie nowej, wytrawnej wersji tarty. Tym razem w towarzystwie aromatycznego boczku, sera i pomidora. Tarta z boczkiem to sycąca i apetyczna pozycja, idealna na spotkania ze znajomymi, czy rodziną. Składniki na ciasto: · 200 g mąki · 100 g masła ekstra Łaciate · pół szklanki wody · szczypta…
Kieliszki do wina – przegląd szkła marki KROSNO
Szukając eleganckich kieliszków do wina, na pewno nie pozostaniesz obojętny względem produktów marki KROSNO. Firma zajmuje się projektowaniem i wykonywaniem wyjątkowej zastawy stołowej ze szkła, która odznacza się bardzo efektownym, ponadczasowym designem. Każdy miłośnik piękna zwróci uwagę na detale, dopasowując któryś z zestawów do swoich indywidualnych preferencji i oczekiwań. KROSNO – największy polski producent szkła…
Cannelloni z dynią, twarożkiem i szpinakiem
Czas przygotowania: 45 minut
Liczba porcji: 4
Orientalne szaszłyki z warzywami
Sezon grillowy rozpoczął się na dobre! W poszukiwaniu pomysłów na oryginalne potrawy, które przygotujecie na ruszcie warto zwrócić uwagę na orientalne smaki! Dostępne na rynku mięsa w gotowej marynacie pozwolą na błyskawiczne przygotowanie smakowitych dań, np. szaszłyków z warzywami, które zachwycą wszystkich domowników i gości zgromadzonych podczas grillowej uczty. Składniki: 500 g mięso na szaszłyki…
Marokańskie klopsiki z kaszą kuskus
Marokańska kuchnia to przede wszystkim aromatyczne potrawy, bogata selekcja wyselekcjonowanych ziół, naturalne składniki najwyższej jakości i cieszące podniebienia połączenia smakowe. Danie w północnoafrykańskim klimacie da się jednak łatwo przyrządzić także w polskiej kuchni. Na pożywny obiad w tym stylu wspaniale sprawdzą się marokańskie klopsiki z kaszą kuskus. Zobacz także: Aromatyczne wegetariańskie zielone curry z ryżem…
Ciekawy przepis na chleb
Dobry przepis na chleb to skarb w niejednym domu. Coraz częściej odchodzimy od niskiej jakości pieczywa marketowego, stawiając na domowe pieczenie chleba. Niezależnie od tego, czy poszukujesz czegoś na drugie śniadanie czy interesuje cię jeszcze ciepły pyszny chlebek z chrupiącą skórką idealny na leniwy poranek, to łatwiejsze niż myślisz. Skorzystaj z poniższych porad i receptury…
Ciasteczka wstążeczki bez cukru
Trwa właśnie Różowy Październik – miesiąc świadomości raka piersi. Z tej okazji mamy dla was ”różowy przepis”.
Zupa krem ze szparagów
Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów.
Spożytkuj czas w domu – przygotuj wiosenne menu z najbliższymi
Mamy wiosnę, a to dobry moment na wprowadzenie modyfikacji i urozmaicenie naszego codziennego menu. Zwłaszcza teraz – gdy eksperci ze wzmożoną siłą alarmują, jak ważna dla zdrowia i odporności jest zbilansowana dieta, oparta na warzywach oraz owocach.
Back to school – Kolorowe trójkąciki
Wrzesień to czas, kiedy uczniowie wracają do szkół, a mamy do codziennych, „okołoszkolnych” obowiązków. Jednym z nich jest szykowanie drugiego śniadania.
Dynia pieczona z serem brie
Szukacie przepisu na udany sierpniowy weekend? Zaproście znajomych na grilla!
Imprezowe hity! Trzy proste przepisy, które zachwycą wszystkich gości
Urodziny, parapetówka, mecz lub zwykłe spotkanie – każda okazja jest dobra, aby zaprosić do siebie rodzinę lub znajomych. Czy istnieje przepis na szybkie, tanie i efektowne danie, które stanie się absolutnym hitem imprezy? Tak, mamy ich nawet kilka!
Crostata idealna według Matteo Brunetti
Crostata to łatwe do wykonania i pyszne włoskie ciasto. Można je nadziewać wszystkim, co lubimy: owocami, ricottą czy kremem czekoladowym. Matteo Brunetti podaje swój rodzinny przepis na idealny deser.
Smaki Francji w desce serów
Francja od zawsze kojarzona jest z niezwykłą tradycją kulinarną. Obejmuje ona nie tylko różnorodne, znane na całym świecie potrawy, ale także sposób ich serwowania i celebrację we wspólnym gronie.
Pierwsze Jeżyki w białej czekoladzie
Jeżyki White Coconut – egzotyczna, limitowana propozycja Jeżyków dostępna jest już w sklepach!
Propozycje na domowe desery z owocami
Deser to dla miłośników słodyczy element, którego nie może zabraknąć po spożyciu posiłku, szczególnie po obiedzie. To co pyszne, słodkie i rozpływające się w ustach wcale nie musi być kaloryczne i niezdrowe. Idealną alternatywą dla batonów, ciastek czy drożdżówek są domowe desery z owocami. To szybki sposób na pyszną fit przekąskę!
Źródło zdrowia, urody i… szczęścia? Jedz letnie warzywa i owoce!
Sezon letni obfituje w dorodne, smaczne warzywa i soczyste owoce. To najlepszy czas, aby zrezygnować z ciężkich potraw na rzecz lekkich i prostych w przygotowaniu dań. Surowe, gotowane, pieczone czy grillowane – polskie warzywa i owoce smakują doskonale pod każdą postacią. O ciekawych sposobach ich wykorzystania i wpływie na nasz dobry nastrój opowie Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska…
Letnia sałatka z kokardkami
Letnia sałatka z kokardkami to niezwykle proste i oryginalne danie.
Lato w słoiczku, czyli recepta na idealną konfiturę
Sposobów na zatrzymanie wakacyjnych wspomnień jest wiele. Do najpyszniejszych z nich niewątpliwie należą owocowe przetwory, które nawet w środku mroźnej zimny i podczas jesiennej pluchy, przeniosą nas do wypełnionego bajecznymi smakami sadu. Jak przygotować konfiturę, dżem, czy powidła, by zachować walory sezonowych owoców na dłużej? Kluczem jest dbałość o szczegóły, skrupulatne przygotowania oraz trzymanie się…
Pysznie i zdrowo – fit przekąski idealne na wakacje
Okres wakacyjny i urlopowy często kojarzy się z żywieniową rozpustą, która może mieć negatywny wpływ na naszą sylwetkę.
Modna i fit na lato – najpopularniejsze diety 2017 roku
Lato to idealny czas, by zadbać o ciało i pomyśleć o diecie. Nie dość, że podczas urlopu mamy więcej czasu, by skupić się na przestrzeganiu wybranej diety, to jeszcze stragany uginają się od sezonowych warzyw i owoców, z których wyczarujemy pyszne i zdrowe menu. Pytanie – jaką dietę wybrać tego lata? Postawmy na najmodniejsze w…