
Nic tak nie poprawia humoru jak spędzenie czasu na świeżym powietrzu w towarzystwie najbliższych osób i pysznego jedzenia. Podczas tego typu spotkań warto jednak zadbać nie tylko o odpowiedni klimat, ale również o doskonały smak specjałów z rusztu. Podpowiadamy co warto upiec na grillu – nie będzie to zwykła kaszanka i kiełbaski!
czas przygotowania: 25 min
Składniki:
- Kiełbasa (np. z karkówką od JBB Bałdyga)
- Ser brie
- Połówka dyni piżmowej
- Oliwa z oliwek
- Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Dynie obierz ze skórki, pokrój na równe kawałki, polej oliwą i piecz w piekarniku w
temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Kiełbasę oraz ser brie pokrój w plastry równej
grubości. Na wykałaczkę kolejno nabij upieczoną dynię, kiełbasę i ser. Grilluj aż się
zarumieni.
To się nazywa grillowanie ze smakiem!