Panierowane krążki kałamarnicy na ostro

Spożywane regularnie morskie przysmaki korzystnie wpływają na funkcjonowanie całego organizmu. Śródziemnomorska dieta może wspomóc właściwą pracę serca, również nie obciąża nadmiernie wątroby. Kalmary to przysmaki bogate w selen oraz witaminy. Podane jako przekąska, obiad lub kolacja zachwycą gości i domowników, a także przekonają do częstszego spożywania ryb i owoców morza. Warto także wspomnieć, że kalmary są naturalnym afrodyzjakiem, przez co doskonale wpływają na kondycję fizyczną.  Kalmarowe krążki  są świetną opcją na imprezową przekąskę, jak i niecodziennym pomysłem na obiad, a podane z ostrym sosem zachwycą biesiadników.

Składniki:

  •  1 opakowanie panierowanych krążków kałamarnicy MarNatura PESCA NORD

ostry sos:

  •  czosnek
  • ostra suszona papryka
  • majonez
  • ketchup
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

  1. Przygotowujemy panierowane krążki kałamarnicy MarNatura od PESCA NORD w piekarniku lub
    smażymy według wskazówek na opakowaniu.
  2. Przygotowujemy dip: rozgnieciony w prasce ząbek czosnku dodać do dwóch łyżek majonezu oraz
    podobnej ilości ketchupu, soku z cytryny, szczypty suszonej papryki, pieprzu oraz soli do smaku.
    Dobrze wszystko wymieszać.
  3.  Podajemy na gorąco zaraz po usmażeniu, wraz z dipem, ewentualnie dodatkiem sezonowych
    warzyw (natka pietruszki, rzodkiewka, świeży ogórek).