Niekwestionowaną królową jesiennych przysmaków jest dynia. Delikatny smak czyni z niej produkt niezwykle uniwersalny. Co powiecie na gulasz z dynią?
Kategoria: Do kuchni
Dział „Do Kuchni” to prawdziwy raj dla pasjonatów gotowania i miłośników kulinariów. Znajdziesz tu wszystko, co niezbędne do stworzenia funkcjonalnej i stylowej przestrzeni kuchennej z wysokiej jakości akcesoriów, narzędziach kuchennych i sprzętach, które ułatwią Ci przygotowywanie smacznych potraw.
Do Kuchni” znajdziesz informacje o designerskich sprzętach, praktycznych naczyniach do przechowywania żywności, noże najwyższej jakości, a także nowoczesne urządzenia kuchenne. Dbamy o to, aby nasze produkty nie tylko spełniały funkcje praktyczne, ale również były estetycznym dodatkiem do Twojej kuchni. Dodatkowo, znajdziesz różnorodne akcesoria kuchenne, takie jak deski do krojenia, pojemniki na przyprawy, ściereczki kuchenne czy eleganckie serwetki. Nasze produkty są starannie wyselekcjonowane, aby sprostać oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających kucharzy.
„Dział Do Kuchni” to także miejsce, gdzie znajdziesz praktyczne porady dotyczące organizacji przestrzeni kuchennej, wyboru odpowiednich sprzętów czy trików kulinarnych. Pozwól sobie na eksplorację nowych możliwości w kuchni i odkrywaj radość z gotowania dzięki naszym wysokiej jakości produktom.
Top 5 pomysłów na potrawy z majonezem
Polski majonez sałatkowy króluje na naszych stołach nie tylko w Wielkanoc! To jeden z najchętniej dodawanych do potraw dodatków. Charakterystyczny smak pasuje do większości przekąsek. Niestety, majonezy to bardzo kaloryczne sosy; dodawaj je do tych potraw, z którymi będą współgrały najlepiej. Jakie potrawy z majonezem warto przygotować na imprezę lub rodzinne spotkanie? Tradycyjna sałatka z…
Kasztany – jesienne przysmaki
Sezon na kasztany rozpoczął się już na dobre! Specjalną pozycję posiadają szczególnie w Południowym Tyrolu, gdzie każdego roku odbywa się specjalne święto kasztanów.
Południowoamerykańskie uzupełnienie codziennej diety
Dzięki sukcesywnie zwiększającej się dostępności produktów z najdalszych zakątków świata, już dziś możemy urozmaicić nasze posiłki nietypowymi składnikami.
Chatka łososiowo-szpinakowa
Planujesz kolację dla bliskim i brakuje Ci pomysłu na nietuzinkowe danie? W roli kulinarnego gwoździa menu idealnie odnajdzie się Chatka szpinakowo-łososiowa. Danie to nie tylko prezentuje się efektownie, ale też jest wyjątkowo smaczne. Spróbujcie, a nie pożałujecie!
Cytrynowy sernik bez pieczenia na spodzie z kruchych ciasteczek
Taki deser idealnie sprawdzi się podczas pierwszych przyjęć na tarasie lub w ogrodzie.
Wielkanocny mazurek migdałowy
Mazurek to obok babki piaskowej najbardziej charakterystyczne ciasto na wielkanocnych stołach. Dla wszystkich wielbicieli tego smakołyku przygotowaliśmy wersję alternatywną bez mąki. Będzie więc doskonałą opcją zwłaszcza dla osób stosujących różnego rodzaju diety eliminujące gluten.
Tartinki z musem twarogowo- łososiowym
Serdecznie zachęcamy do spróbowania kanapek z łososiowym przecierem, które cieszą się niesłabnącą popularnością na różnego rodzaju przyjęciach!
Kwadraty z pesto i serem gouda
Zaletą delikatnego i kremowego sera gouda jest to, że smakuje całej rodzinie! Dlatego tak często wybieramy go na kanapki, jako składnik „deski serów”, a także do oryginalnych dań na ciepło.
„Finger food” na domowe imprezy
Spotkanie z przyjaciółmi czy domowa impreza, to doskonały pretekst, by przygotować dla bliskich ucztę pełną wyrazistych smaków i kolorów. Warto w tym celu zasięgnąć inspiracji z kuchni Orientu, która jest wprost stworzona do dzielenia się przy wspólnym stole!
Przygotuj się na magiczne święta z HELIO!
Aromatyczny kompot z suszonych owoców, zapach domowego, pieczonego ciasta, do tego goździki, cynamon, prażone orzechy laskowe… Tak pachną magiczne święta Bożego Narodzenia!
Świąteczne dania z różnych stron świata
Charakterystycznym punktem Świąt Bożego Narodzenia oprócz choinki, kolęd
i prezentów są wyjątkowe smaki i aromaty przygotowanych na tę okazję potraw.
Jak jeść jesienią, aby najlepiej zadbać o zdrowie?
Jesienią trudniej nam obronić się przed przeziębieniem i grypą. Aby wzmocnić organizm, trzeba jeść dużo warzyw i owoców, na które jest obecnie w Polsce sezon. Do tego warto częściej gotować w domu zupy i kremy warzywne, które najlepiej pomagają wzmocnić organizm w okresie brzydkiej pogody i przeziębień.
Co warto wiedzieć o chlebie żytnim?
Pieczywo żytnie – podobnie jak pszenne – nadaje się do komponowania kanapek, grzanek czy tostów. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do kremowych zup.
Dziczyzna – zapomniana królowa mięs wraca do łask
Dziczyzna jest wśród szefów kuchni jednym z najbardziej cenionych mięs.Dlaczego tak rzadko pojawia się w naszych domowych kuchniach? Czy dziczyzna jest zdrowym i bezpiecznym mięsem? Czy w Polsce pojawia się ,,moda” na dziczyznę?
Crostata idealna według Matteo Brunetti
Crostata to łatwe do wykonania i pyszne włoskie ciasto. Można je nadziewać wszystkim, co lubimy: owocami, ricottą czy kremem czekoladowym. Matteo Brunetti podaje swój rodzinny przepis na idealny deser.
Owsianka na wodzie ze zmiksowanymi malinami, orzechami i bananami
Owsianka to idealny posiłek na śniadanie – zdrowe, energetyczne, a do tego szybkie i proste w wykonaniu. Wzbogacona owocami i orzechami będzie stanowić przepyszną dawkę energii na resztę dnia.
Goście wpadają z zaskoczenia? Żaden problem!
Spokojne popołudnie w domowy zaciszu i nagle telefon – znajomi proponują niezobowiązującą wizytę! Komu choć raz przydarzyła się taka sytuacja? Pierwsza myśl – zróbmy grilla w ogrodzie! Nie chcecie podać gościom wyłącznie tradycyjnej kiełbasy i karkówki? Wykorzystajcie kilka prostych pomysłów na błyskawiczne przekąski z grilla, dzięki którym bez problemu zyskacie czas na beztroską wspólną zabawę w ogrodzie!
Oryginalna włoska Carbonara
Przepisów na spaghetti alla carbonara jest wiele. Większość z nich to jednak wariacje na temat tego włoskiego klasyka. Matteo Brunetti podaje recepturę na włoską, domową Carbonarę.
Matteo Brunetti zdradza sekrety włoskiego grilla
Karkówka, kiełbaski, kaszanka – to najczęstszy zestaw grillowy w Polsce. W nowym sezonie warto wprowadzić kilka zmian w menu. Matteo Brunetti podpowiada, co można przyrządzić, aby spotkanie nabrało włoskiego klimatu.
Sprytna kuchnia – przybory ułatwiające życie
Z nowymi gadżetami codzienne czynności w kuchni będą proste jak nigdy dotąd, a przyrządzanie posiłków obędzie się bez niespodzianek.
Grill z czterech stron świata
To dopiero początek tak długo wyczekiwanego sezonu grillowego. Klasyki w stylu zarumienionej kiełbaski, czy marynowanego karczku przywołają wspomnienia plenerowych przyjęć w gronie przyjaciół. Warto jednak od czasu do czasu urozmaicić nasze grillowe menu sięgając po dodatki
z różnych stron świata.
Apetyczne afrodyzjaki w kuchni
Historia afrodyzjaków sięga starożytnego Egiptu. Już wtedy znany był przepis na „miksturę miłości” składającą się z suszonych liści tarniny i akacji maczanych w miodzie. W średniowieczu natomiast, za produkty wpływające na pożądanie uważano przyprawy – cynamon, anyż, gałkę muszkatołową i pieprz. Dania przyprawione miłością pozwoli wyczarować marka Appetita, w której ofercie znajdują się afrodyzjami idealne…
Modna i fit na lato – najpopularniejsze diety 2017 roku
Lato to idealny czas, by zadbać o ciało i pomyśleć o diecie. Nie dość, że podczas urlopu mamy więcej czasu, by skupić się na przestrzeganiu wybranej diety, to jeszcze stragany uginają się od sezonowych warzyw i owoców, z których wyczarujemy pyszne i zdrowe menu. Pytanie – jaką dietę wybrać tego lata? Postawmy na najmodniejsze w…
Kulinarna podróż dookoła świata
Podziwianie zabytków, poznawanie języków, nowych ludzi, czy zwyczajny odpoczynek – powodów, dla których podróżujemy jest wiele. Jednym z nich jest też smakowanie nieznanych dotąd regionalnych przysmaków i lokalnych trunków.
Mini co nieco – smaczna innowacja
Większość z nas nie lubi nudy i rutyny. Dlatego często mamy ochotę spróbować czegoś zupełnie nowego – co odmieni codzienność, wniesie powiew świeżości i przyniesie inspirację. Poszukiwanie nowości towarzyszy nam także w kuchni. Chętniej niż kiedyś sięgamy w niej po produkty innowacyjne i oryginalne oraz po nietypowe, ciekawe rozwiązania. Próbujemy nowych potraw i coraz…