Święta o smaku bakalii HELIO!

on

 

Święta o smaku bakalii HELIO!

Masa makowa, owoce suszone, żurawina, morele i śliwki, orzechy laskowe, włoskie… Bogata kolekcja smakowitych, naturalnie zdrowych bakalii HELIO jest niezastąpiona nie tylko w codziennej diecie, ale też w okresie bożonarodzeniowym, gdyż zgodnie z tradycją dodajemy je do przeróżnych, świątecznych – bakaliowych specjałów.

Gotowe, bezglutenowe masy do ciast HELIO to sprawdzony przepis na pyszne makowce, strucle, gwiazdki i trufle z masy makowej, tarty makowe czy choinki… nawet te przyrządzane na ostatnią chwilę.  Z kolei orzechy i owoce suszone z gamy bez konserwantów HELIO Natura są gwarancją nie tylko udanych świątecznych wypieków, ale też ich obecność na świątecznym stole wróży dobrobyt i zdrowie przez cały kolejny rok. Nie można także zapomnieć o wigilijnym kompocie z owoców suszonych HELIO – z gruszek, śliwek, jabłek, moreli i daktyli, który dzięki swoim magicznym właściwościom sprawi, że wszyscy domownicy będą ze smakiem celebrować wspólne chwile przy suto zastawionym stole pełnym smakowitych bakaliowych potraw.

Świąteczny niezbędnik HELIO

Oczekiwanie na święta nabierze smaku i barw, gdy w naszej kuchni zagoszczą świąteczne must have produkty HELIO, które pomogą nam w prosty, szybki, a efektowny sposób wyczarować wszystkie niezbędne, tradycyjne potrawy na Wigilię i Boże Narodzenie:

Masa makowa z bakaliami HELIO  – wytwarzana jest według sprawdzonej, tradycyjnej receptury z najwyższej jakości surowców. Gotowa do bezpośredniego spożycia masa do ciast HELIO NIE ZAWIERA konserwantów, glutenu i oleju palmowego.

Masa makowa HELIO – jest naturalnie smaczna, odpowiednio słodka i aromatyczna oraz ma dobrze zbilansowane proporcje bakalii, rodzynek i skórki pomarańczowej, dlatego sprawdzi się we wszystkich bakaliowych wypiekach, a także w łazankach, kutiach i innych świątecznych potrawach.

Masa do ciast HELIO – uhonorowana została licznymi prestiżowymi nagrodami, m.in. Złotymi Laurami Konsumenta, Medalami Europejskimi. Sygnowana jest też znakiem „Przekreślonego Kłosa”, bowiem ze względu na wyjątkowy skład bez konserwantów i glutenu – Masa makowa HELIO rekomendowana jest także dla osób z celiakią oraz na diecie bezglutenowej.

Bakalie HELIO natura – to przede wszystkim niesiarkowane Morele i Śliwki suszone bez konserwantów, które wyróżniają się naturalnie ciemnym kolorem, bo nie zawierają dwutlenku siarki. Będą idealnym dodatkiem zarówno do ciast, jak dań wytrawnych, podobnie jak Żurawina suszona HELIO Natura, która będzie też wspaniałą, apetyczną dekoracją bożonarodzeniowych wypieków.

W przygotowaniu świątecznych przysmaków przydadzą się także EKO orzechy włoskie pochodzące z upraw ekologicznych oraz Prażone orzechy laskowe bez dodatku soli i tłuszczu, które nadadzą potrawom niepowtarzalny smak i doskonałą chrupkość, ale też będą doskonałym upominkiem dla ukochanej osoby. Według tradycji, podarowanie bliskiej osobie w święta owoców krzewu leszczyny, czyli orzechów laskowych – odczytywane jest jako… wyraz miłości.

Święta pełne rodzinnej atmosfery, wspólnego kolędowania i biesiadowania przy stole to magiczny czas, który każdemu kojarzy się z wyjątkowymi, bakaliowymi wypiekami. By wyczarować niezwykły klimat świąt Bożego Narodzenia wystarczy zajrzeć na kanał HELIO – Bakaliowe Klimaty z masą kulinarnych inspiracji ze świątecznymi przebojami HELIO w roli głównej. Sprawdź, jak w prosty i szybki sposób przyrządzić smakowite trufle z masy makowej HELIO, tort makowy lub jedyną w swoim rodzaju choinkę makową, która będzie wspaniałą ozdobą świątecznego stołu i z pewnością zachwyci wszystkich domowników!