Przepisy

Zupa grzybowo-owocowa

Sezon na grzybobranie rozpoczęty! Zdobycze z bardzo smakowitymi efektami można wykorzystać m.in. w zupach. Co powiecie na zupę grzybowo-owocową?

Placuszki z kuskusu z burakiem i kwaśną śmietaną

Nie traktujemy już kaszy jako obowiązkowego posiłku, na myśl, o którym buzia wykrzywia się w grymas niezadowolenia. Można ją jeść w różnych postaciach – a dziś przygotujemy ją w formie aromatycznych chrupiących placków.

Gulasz z dynią

Niekwestionowaną królową jesiennych przysmaków jest dynia. Delikatny smak czyni z niej produkt niezwykle uniwersalny. Co powiecie na gulasz z dynią?

Muffinki makaranowe

Początek jesieni to idealny moment na wprowadzenie zdrowych nawyków żywieniowych, przeorganizowanie domowego jadłospisu oraz rozpoczęcie pozytywnych zmian w naszej diecie. Co powiecie na muffinki makaranowe?

Top 5 pomysłów na potrawy z majonezem

Polski majonez sałatkowy króluje na naszych stołach nie tylko w Wielkanoc! To jeden z najchętniej  dodawanych do potraw dodatków. Charakterystyczny… Czytaj dalej »

Naturalne batoniki bakaliowe z płatkami

Zdrowe słodycze przygotowane w domu to kulinarny hit, który sprawdzi się w codziennym menu każdego małego i dużego łakomczucha. Przedstawiamy propozycję na lekkie batoniki bakaliowe z bananami.

Żółta marmolada z marchewek

Przedstawiamy przepis na rarytas z posmakiem pomarańczy. Szybki i prosty w przygotowaniu może stać się ulubionym przysmakiem naszych dzieci!

Konfitura z czerwonej cebuli

Konfitura z cebuli to doskonały dodatek to dań mięsnych, wędlin czy pasztetów, a jej przygotowanie nie jest trudne.

Kremowa sałatka z kurczakiem, jabłkiem i bakaliami

Babie lato w kuchni. To już ostatnia szansa na letnie posiłki – wykorzystaj ją!

Back to school – Kolorowe trójkąciki

Wrzesień to czas, kiedy uczniowie wracają do szkół, a mamy do codziennych, „okołoszkolnych” obowiązków. Jednym z nich jest szykowanie drugiego śniadania.