Co warto wiedzieć o chlebie żytnim?

Pieczywo żytnie – podobnie jak pszenne – nadaje się do komponowania kanapek, grzanek czy tostów. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do kremowych zup.

Goście wpadają z zaskoczenia? Żaden problem!

Spokojne popołudnie w domowy zaciszu i nagle telefon – znajomi proponują niezobowiązującą wizytę! Komu choć raz przydarzyła się taka sytuacja? Pierwsza myśl – zróbmy grilla w ogrodzie! Nie chcecie podać gościom wyłącznie tradycyjnej kiełbasy i karkówki? Wykorzystajcie kilka prostych pomysłów na błyskawiczne przekąski z grilla, dzięki którym bez problemu zyskacie czas na beztroską wspólną zabawę w ogrodzie!

Co natura dała Sri Lance?

Sri Lanka to piękna i egzotyczna wyspa. Pełna różnorodnych smaków i zapachów. Bujna przyroda ze wspaniałymi wodospadami, zieloną dżunglą i wysokimi zboczami gór w całości pokrytymi najczystszymi plantacjami herbaty na świecie – to właśnie lankijski obraz. Wyspa zachęca do odwiedzenia piaszczystymi plażami, czystym morzem, licznymi zabytkami i smakiem najlepszej, cejlońskiej herbaty Akbar. Pozwólcie się zabrać w wyjątkową podróż po wyspie, której natura dała tak wiele…

Zdrowe grillowanie w sercu Twojego domu

Zredukuj do 42% tłuszczu* ze swoich posiłków dzięki grillom elektrycznym marki Russell Hobbs Posiłki przygotowywane na grillu mogą być jeszcze zdrowsze i bardziej dietetyczne? Oczywiście! Dzięki unikalnemu projektowi grille elektryczne marki Russell Hobbs umożliwiają redukcję aż do 42% tłuszczu*. Smaczne i zdrowe, a do tego szybkie i proste w przygotowaniu dania z grilla to idealna…

Owocowo – słodkie co nieco o poranku, czyli trendy śniadania!

Ostatnimi czasy owocowo – słodkie śniadania stały się niezwykle modne. Jajecznica i parówki powoli odchodzą w zapomnienie, bo Polacy coraz częściej i chętniej zaczynają dzień od owocowo – słodkiego, co nieco. Podobnie jak Francuzi, Hiszpanie czy Włosi, na rozpoczęcie dnia wybierają lekki, owocowy i słodki posiłek, który wprawia ich w doskonały nastrój. Dzięki śniadaniom na…

Wielbiciele Makaronów łączcie się!

Rusza konkurs Fixów Knorr! Jesteś wielbicielem dań z makaronem? Pokaż, jak bardzo smakują ci makarony z Fixami Knorr i uwiecznij to na zdjęciu! Do wygrania 10 tysięcy złotych na rodzinne wakacje i atrakcyjne nagrody rzeczowe!

Przysmaki rybne marki FRoSTA

Uczta dla miłośników produktów rybnych Złota, chrupiąca panierka, smakowite dodatki, w środku soczysta ryba, a wszystko oparte wyłącznie na naturalnych recepturach. Takie są przysmaki rybne oferowane przez markę FRoSTA.

Wiosenne słodkości z Petit Beurre

Wiosenne słodkości z Petit Beurre kakaowe Jutrzenki Zanim drzewa okryją się zielenią, a łąki kolorowymi kwiatami, można cieszyć się słodkimi wiosennymi ciastami czy deserami. Radosne barwy i kwiatowe wzory na domowych wypiekach to doskonały sposób na powitanie ustęsknionej pory roku. Do ich przygotowania idealnie sprawdzą się herbatniki Petit Beurre kakaowe Jutrzenki.

Wykwintne święta w zasięgu ręki i portfela

Świąteczna oferta Deluxe tylko w Lidlu Przekąski z krewetkami i łososiem wędzonym na przystawkę, homar na obiad, belgijskie ciasto z czekoladą na deser. To nie menu z ekskluzywnej restauracji, lecz przykłady produktów z luksusowej oferty Deluxe, dostępnej w sklepach Lidl przed świętami wielkanocnymi. Produkty Deluxe z Lidla to wyrafinowane smaki w przystępnej cenie na każdą…

Irlandzkie smaki: Po drugie… mięso

Irlandzkie gusta kulinarne mają sporo wspólnego z polskimi zwyczajami. Kolejny dowód? Oprócz ziemniaka na świątecznym stole z pewnością znajdzie się jakieś danie mięsne. Mieszkańcy Zielonej Wyspy lubują się w różnego rodzaju gulaszach.

Irlandzkie smaki: Po pierwsze… ziemniaki

To podstawa irlandzkiego menu – gotowane w mundurkach, smażone, puree. Jeśli chcemy mieć namiastkę Zielonej Wyspy u siebie w domu, przyrządźmy w oryginalny sposób właśnie ziemniaki.

Sous Vide Supreme – smak zaklęty w próżni

Smak – to on jest istotą sztuki kulinarnej, jej początkiem i końcem. To także ideał Sous Vide – nowoczesnej filozofii kulinarnej w stylu slow food, która czerpie inspirację z natury i korzysta z zalet próżniowego pakowania produktów. Dotychczas idea SV gościła tylko w najlepszych restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin. Teraz, dzięki produktom Sous Vide Supreme, perfekcyjnie…

Program kulinarny: SZCZYPTA SMAKU

PROWADZĄCE: Olga Kwiecińska, Agata Ziemnicka PREMIERA: 6 kwietnia, sobota, godz. 12.50 Nie wiecie jak zaskoczyć teściową na rodzinnym obiedzie? Co przygotować na romantyczną kolację we dwoje? Olga Kwiecińska i Agata Ziemnicka wywołały już niejedną rewolucję na talerzu. W nowym programie zachęcają widzów do eksperymentowania w kuchni i poszukiwania nowych smaków.