To, co jemy, wpływa nie tylko na naszą sylwetkę, ale i skórę. A co jeść, aby cieszyć się piękną cerą? Odpowiedzią jest orientalna kuchnia Azjatów, która ma dla nas wiele propozycji.
Składniki;
- 6 Grzybów Shiitake House of Asia
- 4 saszetki Pasty Miso House of Asia
- 110 g Makaronu Ramen House of Asia
- 2 łyżeczki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 1 łyżeczka Oleju z prażonego sezamu House of Asia
- 10 g Wodorostów wakame House of Asia
- 1 łyżeczka Sosu Sriracha House of Asia
- 1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 2 ząbki drobno pokrojone
- 1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 1 cm korzenia imbiru drobno pokrojony
- 1 opakowanie tofu pokrojone w kostkę
- 1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę
- 1/2 marchewki pokrojonej w kostkę
- 2 łyżeczki oleju do smażenia
- 500 ml wody
- Szczypior do ozdoby
Sposób przygotowania:
- Grzyby shiitake mocz w ciepłej wodzie, aż będą miękkie i pokrój je w plastry.
- W garnku rozgrzej olej, podsmażaj przez minutę cebulę, pastę z czosnku, imbiru,
marchewkę i grzyby. - Zalej wszystko wodą, dodaj pastę miso i sos sojowy. Doprowadź do wrzenia i gotuj
na małym ogniu przez 7 minut. Na koniec wlej olej sezamowy. - Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wyłóż do misek, dodaj tofu i
zalej zupą miso i udekoruj szczypiorem.