Wiosenne słodkości z Petit Beurre

on

Wiosenne słodkości z Petit Beurre kakaowe Jutrzenki
Zanim drzewa okryją się zielenią, a łąki kolorowymi kwiatami, można cieszyć się słodkimi wiosennymi ciastami czy deserami. Radosne barwy i kwiatowe wzory na domowych wypiekach to doskonały sposób na powitanie ustęsknionej pory roku. Do ich przygotowania idealnie sprawdzą się herbatniki Petit Beurre kakaowe Jutrzenki.

Petit Beurre kakaowe Jutrzenki to pierwsze na rynku kakaowe ciastka, przeznaczone specjalnie do wypieków. Herbatniki mogą stanowić spody domowych ciast – serników na zimno, tart z owocami sezonowymi – oraz dodatek do deserów. Można nimi zastąpić tradycyjne kruche ciasto. Kakaowe ciastka nie nasiąkają pod wpływem kremów i mas, ani nie kruszą się podczas krojenia czy dopasowywania do formy.

Wiosenną aurę tworzy przyroda, budząca się do życia: motyle, ptaki oraz kwiaty (zwłaszcza żółte i różowe). Ciasta oraz desery przyozdobione dodatkami w radosnych kolorach i kwiatowymi wzorami zamienią się w rozkwitającą łąkę. Doskonałym podkreśleniem smaku wiosennych wypieków są Petit beurre kakaowe, których kakaowa nuta wykreuje nowe, niepowtarzalne kompozycje. Miłośnikom ciast, Jutrzenka poleca wykorzystanie herbatników do przygotowania sernika waniliowo-śmietankowego na kakaowych herbatnikach.

Czy wiesz, że…
Wzory na wypiekach można tworzyć nie tylko przy użyciu dekoratorów, takich jak: specjalne formy, szablony czy szpryce cukiernicze. Finezyjne dekoracje mogą powstać z udziałem marcepanu, masy cukrowej, roztopionej czekolady czy galaretki spożywczej.

foto – Jutrzenka