Jaka sałatka jest odpowiednia dla nowoczesnej kobiety?

Każda z nas pragnie odżywiać się zdrowo i mieć zawsze energię do działania. Codziennie musimy sprostać wielu wyzwaniom, a jednym z nich jest przygotowanie zbilansowanego posiłku. Z pomocą przychodzą sałatki Salatino – ”gadżet” współczesnej kobiety.

Pasztet z królika w nowej odsłonie

Pasztet z królika marki Konspol wraz z nadchodzącą wiosną przeszedł metamorfozę i dostępny jest w sklepach w odświeżonym wydaniu. Zmieniona szata graficzna jest bardziej czytelna i dynamiczna, a aluminiowe foremki aluminiowa ułatwia przechowywanie i zapobiega kruszeniu się pasztetu.

Smacznie, lekko i w swoim tempie, czyli jedz zdrowo z Salatino

W dzisiejszych czasach często jesteśmy zabiegane próbując pogodzić życie rodzinne
z zawodowym. Mamy coraz większą świadomość potrzeby zdrowego odżywiania, która przekłada się także na nasze życiowe wybory. W odpowiedzi na te potrzeby, wymagania i wpisując się w trend zbilansowanego odżywiania, Salatino przygotowało bogatą ofertę pożywnych, a jednocześnie lekkich sałatek. Jest to propozycja specjalnie dla kobiet, które chcą zachować harmonię i żyć w swoim tempie.

Nie tylko od święta – poznaj smaczne pomysły na rybę każdego dnia

Wielu z nas sięga po rybę zaledwie kilka razy w miesiącu lub jeszcze rzadziej – od wielkiego święta. Tymczasem warto zaprzyjaźnić się z nią bliżej i zrobić wszystko, by częściej gościła w naszym jadłospisie. Wynika to z jej właściwości dietetycznych oraz zawartości cennych kwasów tłuszczowych oraz witamin, które wspierają odporność organizmu i koncentrację. Poznaj pomysły SuperFish na smaczne dania z dodatkiem ryb!

Fit – naturalnie bez wyrzeczeń!

Zdradzimy Ci tajemnicę. Co powiesz na naturalną owocową słodycz bez dodatku cukru, bez pszenicy, bez żadnych sztucznych dodatków oraz z rekordową zawartością pełnego ziarna? Brzmi interesująco?

BeRAW – zdrowe oblicze słodyczy, czyli… fit przekąski autorstwa Ewy Chodakowskiej

Czołowa polska trenerka fitness – Ewa Chodakowska wraz ze swoim partnerem biznesowym, producentem zdrowej żywności – Purella Food wprowadziła linię przekąsek skierowaną do wszystkich dbających o zdrowie i dobrą formę. W trosce o ciało i umysł, z zachowaniem zdecydowanej przyjemności z jedzenia, stworzono grupę produktów trafiających nawet w bardzo wysublimowane gusta smakowe zwolenników zdrowego stylu…

Mikołajkowe herbaciane upominki

Mikołajki to urokliwa tradycja, zgodnie z którą obdarowujemy prezentami najbliższych – rodzinę, przyjaciół, współpracowników. To również znakomity sposób na wywołanie uśmiechu i pozytywnych emocji, tak ważnych w naszym życiu. Specjalnie na takie okazje eksperci Ahmad Tea London przygotowali magiczną kolekcję herbat, które uszczęśliwią nawet najbardziej wymagających smakoszy tego rozgrzewającego naparu.

Coś nowego dla wielbicieli pieczarek

Jeden słoiczek kryje w sobie wiele zastosowań dla każdego wielbiciela pieczarek! Pieczarkowy farsz  domowy OLE! to przydatny dodatek każdej domowej spiżarni. Jest doskonałą inspiracją gdy brakuje pomysłu na rodzinny obiad lub niebanalną przekąskę na spotkanie z przyjaciółmi.

Jesienne wzmocnienie z Chlorellą

Jesień to czas kiedy potrzebujemy dodatkowego wzmocnienia i ochrony. Do boju wkracza chlorella, która w naturalny sposób doda siły i energii!

Len dla zdrowia i urody

  – Olej lniany , który jest źródłem kwasów Omega-3, zawiera ich 5x więcej niż olej rzepakowy i aż 50x więcej niż oliwa z oliwek. Ze względu na tak wysoką zawartość omega-3, olej należy spożywać na zimno oraz przechowywać w lodówce. Świetnie nadaje się do do sałatek, pieczywa, dipów czy smoothie. 

Herbata mrożona-idealna na upały

W upalne weekendowe popołudnie warto przygotować samodzielnie coś zdecydowanie zdrowszego. Łatwym w przyrządzeniu i doskonale gaszącym pragnienie napojem jest mrożona herbata.

Lody i czekolada-połączenie idealne

Limitowana edycja lodów Grand to idealne połączenie ochłody i pysznej czekolady. Z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom obydwu produktów.

Lankijskie smaki, czyli herbata na 3 sposoby

Sri Lanka to bogactwo smaków i zapachów. Wyspa słynie z produkcji aromatycznych przypraw takich jak cynamon, czarny pieprz, gałka muszkatołowa, wanilia, kardamon i goździki. Co ciekawe, przeciętna lankijska gospodyni domowa zużywa nawet kilogram ostrej papryczki miesięcznie! Jak więc widać, smaki na Sri Lance są intensywne i pełne aromatu. Eksperci marki Akbar przygotowali kilka przepisów na…

Jak odmienić smak kanapek? Sekret tkwi w pastach i smakowym maśle

Jeśli brak Ci pomysłów na codzienne kanapki, koniecznie wypróbuj smakowych maseł i past kanapkowych. To prosty trik na wprowadzenie w codzienne menu nowych smaków. Potrzebujesz kilku podstawowych składników i szczypty aromatycznych ziół: koperku, czosnku, bazylii, natkę pietruszki.

Pędy bambusa na talerzu – prosto z orientalnej kuchni

Nieodzownym składnikiem kuchni orientalnej są pędy bambusa. To najbardziej rozpoznawalna trawa na świecie, która wyśmienicie smakuje serwowana z daniami azjatyckimi, warzywami z woka czy jako dodatek do sałatek. Warto wiedzieć, że pędy bambusa posiadają wiele właściwości, cennych dla naszego organizmu.

Energia od samego rana z „Secret Fitness Jaglanka”

Płatki owsiane cenione są wśród osób aktywnych fizycznie i wszystkich tych, którzy stosują się do zasad zdrowego odżywiania. Owsianka powszechnie uznawana jest za idealne śniadanie, które dostarcza zarówno energii jak i wartościowych i odżywczych składników, dla naszego organizmu. Okazuje się, jednak że istnieją także inne, równie cenne płatki, które warto włączyć do codziennej diety. Mowa o płatkach jaglanych!

Co natura dała Sri Lance?

Sri Lanka to piękna i egzotyczna wyspa. Pełna różnorodnych smaków i zapachów. Bujna przyroda ze wspaniałymi wodospadami, zieloną dżunglą i wysokimi zboczami gór w całości pokrytymi najczystszymi plantacjami herbaty na świecie – to właśnie lankijski obraz. Wyspa zachęca do odwiedzenia piaszczystymi plażami, czystym morzem, licznymi zabytkami i smakiem najlepszej, cejlońskiej herbaty Akbar. Pozwólcie się zabrać w wyjątkową podróż po wyspie, której natura dała tak wiele…

Marynaty do mięs na każdą okazję

Smak mięsa w dużej mierze zależy od przypraw, których użyjemy. Większość z nich sprawdza się w przypadku każdego typu mięsa, jednak są i takie, które w wyjątkowy sposób potrafią podkreślić smak wybranych potraw. Marka Kühne, z myślą o karnawałowych spotkaniach przy stole z najbliższymi, przygotowała kilka sprawdzonych przepisów na aromatyczne marynaty do mięs.

Aromatyczny podwieczorek, czyli pieczone Kalerosse z czosnkiem i parmezanem

Zimą szczególnie warto zadbać o wartościową dietę, która wzmacnia organizm, uodparnia i rozgrzewa. Menu oparte na warzywach jest doskonałym sposobem na dobrą formę podczas chłodnych miesięcy. Zupełnie nowe warzywo kalerosse™, upieczone z dodatkiem aromatycznego czosnku, to połączenie wartości odżywczych z wyśmienitym smakiem i łatwością przygotowania.

Kuchnia na ostro, czyli kulinarna rozgrzewka

Dla miłośników intensywnych smaków, nie ma takiego dania, które byłoby za ostre. Jeśli masz w rodzinie lub w gronie znajomych fanów pikantnych potraw, lub właśnie to Ty jesteś ich miłośnikiem, to poniżej znajdziesz kilka przepisów, które rozgrzeją kubki smakowe do czerwoności. Dzięki produktom marki Kühne, każdy posiłek będzie przygodą i eksperymentem, a także testem, jaki poziom ostrości sprawia nam jeszcze kulinarną przyjemność.

Poznaj przepis PROSTYCH HISTORII na wyjątkowe spotkanie przy stole

Aromatyczna, gorąca zupa, pełne smaku danie główne i słodkie co nieco na deser – to kwintesencja familijnego posiłku. Chwile spędzone podczas rodzinnych obiadów pamiętamy z dzieciństwa i z przyjemnością kontynuujemy te tradycje. Z PROSTYMI HISTORIAMI, celebrowanie wspólnie spędzonego czasu będzie mieć niepowtarzalny smak.

Kulinarna podróż po Sri Lance

Jedzenie jest bardzo ważną częścią kultury Lankijczyków. Aby lepiej poczuć smak potraw, większość dań jedzą rękoma. Najpopularniejszą potrawą jest tam ryż z curry, jednak lankijska kuchnia jest bardzo bogata zarówno w ostre, jak i słodkie smaki. Aby w pełni ją poznać, herbata Akbar zabierze nas w pełną kolorów i smaków kulinarną podróż po Cejlonie.