ZUPA WARZYWNA z serkiem topionym

foto – Sertop

 

SKŁADNIKI:

  • 1,5l wywaru mięsnego (lub z kostek rosołowych)
  • 200g kiełbasy krojonej
  • przyprawy (sól, pieprz)
  • 3-4 średniej wielkości ziemniaki
  • 3-4 średniej wielkości pomidory
  • 100g serka topionego firmy SERTOP
    (np. cheddar, tylżycki, holenderski, gouda)
  • 1-2 marchewki
  • natka pietruszki
  • seler, por, koperek
  • różyczki kalafiora lub brokuły
  • fasolka szparagowa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pokroić warzywa, ugotować je wraz z wywarem mięsnym. Dodać serek topiony. Po rozpuszczeniu serka dodać zieleninę i koperek, doprawić do smaku. Wariant I: Zamiast świeżych warzyw można wykorzystać mrożone. Wariant II: Zupę można zmiksować na krem i podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Więcej przepisów na www.sertop.pl

Przeczytaj inne:
Kuchnia z najgorętszych rejonów świata sposobem na upały

Fala tropikalnych upałów stanowi nie tyle miłą letnią niespodziankę, ile zupełne zaskoczenie, z którym nie każdy wie, jak sobie poradzić.......

Zamknij