SKŁADNIKI:
- 1 średniej wielkości marchewka
- 1 średniej wielkości burak
- kawałek białej kapusty
- 1 średni pomidor
- 2-3 ziemniaki
- 1 mała cebula
- 50g słoniny lub boczku
- przyprawy (sól, pieprz)
- 100g serka topionego firmy SERTOP (np. Złoty Ementaler, gouda, cheddar, holenderski, tylżycki lub z pomidorami,
z warzywami) - 1,5l wody
- szczypta cukru
- mała cytryna
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Podsmażyć drobno pokrojoną słoninę oraz cebulkę. Pokroić pozostałe warzywa. Całość gotować do miękkości w 1,5l wody. W trakcie gotowania dodać serek topiony i gotować do całkowitego rozpuszczenia się serka. Dodać przyprawy, sok z cytryny i szczyptę cukru.
Więcej przepisów na www.sertop.pl