SKŁADNIKI:
- 1,5l wywaru mięsnego (lub z kostek rosołowych)
- 200g kiełbasy krojonej
- przyprawy (sól, pieprz)
- 3-4 średniej wielkości ziemniaki
- 3-4 średniej wielkości pomidory
- 100g serka topionego firmy SERTOP
(np. cheddar, tylżycki, holenderski, gouda) - 1-2 marchewki
- natka pietruszki
- seler, por, koperek
- różyczki kalafiora lub brokuły
- fasolka szparagowa
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pokroić warzywa, ugotować je wraz z wywarem mięsnym. Dodać serek topiony. Po rozpuszczeniu serka dodać zieleninę i koperek, doprawić do smaku. Wariant I: Zamiast świeżych warzyw można wykorzystać mrożone. Wariant II: Zupę można zmiksować na krem i podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Więcej przepisów na www.sertop.pl