Szaszłyki z wieprzowiny i grzybów Shitak

on

Składniki:

  • 284 g Grzybów shiitake w zalewie House of Asia
  • 100 g Sosu Tonkatsu House of Asia
  • 400 g karkówki pokrojonej w kostkę
  • 2 średnie białe cebule pokrojone w grubą kostkę
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu
  • Olej
  • Patyczki bambusowe do szaszłyków

Sposób przygotowania:

  1. Karkówkę pokrój i zamarynuj w soli i pieprzu z dodatkiem oleju.
  2. Grzyby shiitake przepłucz pod bieżącą wodą. Cebulę pokrój.
  3. Na patyczki do szaszłyków nadziej mięso, cebulę i grzyby. Smaż lub grilluj do miękkości
    mięsa. Co jakiś czas, za pomocą pędzelka, smaruj szaszłyki sosem Tonkatsu.
  4. Podawaj gorące.