Kultowe burgery z chrupiącą bułką, mięsem, ogórkiem, serem i sosami to klasyka kuchni amerykańskiej. Ale dziś pozwalamy sobie w kuchni na nieco większą kreatywność i pyszne kombinacje smaków! Warto korzystać z nowych pomysłów, by kultowe danie zamienić w zaskakującą propozycję, która zachwyci gości podczas imprezy, czy bliskich na rodzinnym spotkaniu. Burgery w wersji wegetariańskiej, z oryginalnymi pieczarkami portobello, majonezem bazyliowym i serem, pozytywnie zaskoczą burgerowych tradycjonalistów!
Burgery z ciągnącym się serem Hochland
Składniki:
- 4 bułki do burgerów
- 4 pieczarki portobello
- pomidor
- cebula czerwona
- sałata
- ser Hochland Burger&Toast
- Majonez bazyliowy
- pół szklanki majonezu
- kilka gałązek bazylii
- sok z cytryny
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Majonez blendujemy z bazylią. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
- Pomidora icebulę kroimy w plastry.
- Pieczarki grillujemy np. na patelni grillowej, najpierw kapeluszem na dół, następnie do góry. Pod koniec na każdy kapelusz układamy plaster sera.
- Wyłączamy ogień,nakrywamy przykrywką i czekamy do momentu, aż ser ładnie się roztopi.
Składamy burgery: układamy sałatę, pieczarkę z serem, pomidora i ogórek. Podajemy z bazyliowym majonezem.