Składniki:
- 25 g blanszowanych orzechów laskowych lub migdałów
- Olej słonecznikowy do smarowania
- 2 dojrzałe gruszki pokrojone w ćwiartki z usuniętym gniazdem
- 2 dojrzałe nektarynki pokrojone w ćwiartki
- 4 dojrzałe śliwki pokrojone na połówki
- 200 g naturalnego twarożku
- cukier waniliowy
Polecany produkt:
Familly Grill marki Russell Hobbs
Sposób przygotowania:
- Nagrzej Familly Grill. Rozłóż orzechy lub migdały na grillu, zamknij pokrywę i grilluj przez ok 3 minuty aż orzechy lekko się uprażą.
- Używając drewnianej łyżki zgarnij orzechy do tacki ociekowej, a następnie przesyp na talerz do ostygnięcia. Postaw tackę ociekową z powrotem pod grillem.
- Rozłóż gruszki, nektarynki i śliwki równomiernie na grillu, zamknij pokrywkę i grilluj owoce przez 6-7 minut do momentu, aż zmiękną i lekko się zarumienią.
- Wymieszaj twarożek z cukrem waniliowym rozgniatając go na gładką masę. Lekko posiekaj orzechy lub migdały.
- Rozłóż zgrillowane owoce na cztery talerze, dodaj po dużej łyżce sosu twarożkowego i posyp wszystko posiekanymi orzechami.