BARSZCZ UKRAIŃSKI z serkiem topionym

on

foto - Sertop foto – Sertop

SKŁADNIKI:

  • 1 średniej wielkości marchewka
  • 1 średniej wielkości burak
  • kawałek białej kapusty
  • 1 średni pomidor
  • 2-3 ziemniaki
  • 1 mała cebula
  • 50g słoniny lub boczku
  • przyprawy (sól, pieprz)
  • 100g serka topionego firmy SERTOP (np. Złoty Ementaler, gouda, cheddar, holenderski, tylżycki lub z pomidorami,
    z warzywami)
  • 1,5l wody
  • szczypta cukru
  • mała cytryna

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Podsmażyć drobno pokrojoną słoninę oraz cebulkę. Pokroić pozostałe warzywa. Całość gotować do miękkości w 1,5l wody. W trakcie gotowania dodać serek topiony i gotować do całkowitego rozpuszczenia się serka. Dodać przyprawy, sok z cytryny i szczyptę cukru.

Więcej przepisów na www.sertop.pl