Dynia pieczona z serem brie

Dynia pieczona z serem brie

Nic tak nie poprawia humoru jak spędzenie czasu na świeżym powietrzu w towarzystwie najbliższych osób i pysznego jedzenia. Podczas tego typu spotkań warto jednak zadbać nie tylko o odpowiedni klimat, ale również o doskonały smak specjałów z rusztu. Podpowiadamy co warto upiec na grillu – nie będzie to zwykła kaszanka i kiełbaski!

czas przygotowania: 25 min

Składniki:

  •  Kiełbasa (np. z karkówką od JBB Bałdyga)
  • Ser brie
  • Połówka dyni piżmowej
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Dynie obierz ze skórki, pokrój na równe kawałki, polej oliwą i piecz w piekarniku w
temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Kiełbasę oraz ser brie pokrój w plastry równej
grubości. Na wykałaczkę kolejno nabij upieczoną dynię, kiełbasę i ser. Grilluj aż się
zarumieni.

To się nazywa grillowanie ze smakiem!

Przeczytaj inne:
Mali kucharze… Czyli czego dziecko może nauczyć się w kuchni?

Dziecko i gotowanie? Czy to idzie ze sobą w parze? Zdecydowanie tak! Jak przekonują eksperci, posiłki warto przygotowywać całą rodziną....

Zamknij