Święta to czas rodziny, prezentów i, oczywiście, jedzenia! Tradycyjne dwanaście wigilijnych dań dają prawdzie pole do popisu. Wśród przysmaków tego wieczoru powinny obowiązkowo znaleźć się potrawy rybne. Poza karpiem i śledziem podczas kolacji 24 grudnia najchętniej zajadany jest pstrąg. W tym roku warto postawić właśnie na niego i to w nowym, zaskakującym wydaniu.
Zupa z pstrąga
Trudno wyobrazić sobie Wigilię bez czerwonego barszczu z uszkami. To jednak rzadko jedyna zupa, która pojawia się w przeddzień Bożego Narodzenia na stole. Jako drugą opcję proponujemy wariację klasyki, czyli zupę z pstrąga. Będzie ona świetnym wstępem do kolacji. Nie tylko rozgrzeje gości, ale także wzbudzi w nich apetyt na więcej. Dodatkowo, jest ona szybka i łatwa do przyrządzenia – coś, co każdy przygotowujący ogromną świąteczną ucztę na pewno doceni.