Czas przygotowania: 30 minut
Ilość osób: 4
Składniki:
- 3 plastry suszonego jabłka
- 1 opakowanie Zupy grzybowej Knorr
- 3 suszone śliwki
- kilka plastrów jabłka
- 2 łyżki śmietany 18%
- 1 pęczek natki pietruszki
- 800 ml wody
Sposób przygotowania:
- Śliwki i suszone jabłka pokrój w malutką kostkę. Włóż wszystko do garnka i zalej 200 ml zimnej wody. Gotuj owoce przez 5 minut.
- Po tym czasie dolej do całości jeszcze 600 ml zimnej wody. Wsyp zawartość Zupy grzybowej Knorr, rozmieszaj i gotuj przez 10 minut.
- Na koniec dodaj do zupy 2 łyżki kwaśnej śmietany. Danie możesz zmiksować na gładki krem i udekorować plastrami jabłka oraz posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!