Z okazji Chińskiego Nowego Roku przedstawiamy prosty sposób, jak przygotować smaczne dania, inspirowane smakami Azji.
Składniki:
- ½ opakowania Makaronu Chow mein House of Asia
- 60 g Sosu ostrygowego House of Asia
- 1 puszka pokrojonych Grzybów shiitake w zalewie House of Asia lub 30 g suszonych
- Grzybów shiitake House of Asia
- 1 łyżka Pasty z czosnku House of Asia lub 1 posiekany ząbek
- ½ łyżeczki Przyprawy do kuchni chińskiej House of Asia
- 150 g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w paski
- 1 mała marchewka pokrojona w słupki
- 1 cebula pokrojona w piórka
- 1 łyżka oleju
- 50 ml wody
- 1 mały posiekany pęczek kolendry lub szczypiorku
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Sos ostrygowy wymieszaj z wodą w małej misce.
- Pokrojoną polędwiczkę przełóż do miski, dodaj łyżkę oleju oraz pastę z czosnku i
dokładnie wymieszaj. - Rozgrzej wok i podsmaż mięso, dodaj warzywa, grzyby shiitake, mieszaj od czasu do
czasu, a następnie dodaj ugotowany makaron. Całość dokładnie wymieszaj z sosem
ostrygowym i dopraw do smaku przyprawą do kuchni chińskiej. Podawaj ze świeżym
szczypiorkiem lub kolendrą.