Składniki:
- 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 6 łyżek Sosu teriyaki House of Asia
- 1 łyżeczka Sezamu białego House of Asia
- ½ opakowania Makaronu Chow Mein House of Asia
- 2 filety z kurczaka
- Kilka gałązek dymki drobno pokrojonej
Sposób przygotowania:
- Do miski wlej sos sojowy i 2 łyżki sosu teriyaki, włóż kurczaka, wymieszaj, przykryj folią i odstaw do lodówki na 15 minut.
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C i piecz kurczaka przez 30 minut w otwartym naczyniu żaroodpornym.
- Na patelni, na małym ogniu podgrzej przez minutę pozostały sos teriyaki.
- Gotową pieczeń pokrój na kawałki i polej podgrzanym sosem.
- Pierś z kurczaka posyp białym sezamem i dodaj dymkę. Danie podawaj z makaronem Chow Mein.