Podajemy kolejną propozycję dania, które pozwoli nam skorzystać z ostatnich letnich plonów oraz cieszyć się smakiem kończącego się już, słonecznego, pachnącego warzywami i owocami, lata.
Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- 3 jabłka
- 100 g Żurawiny całe owoce
- 70 g Orzechów nerkowca
- łyżka sosu sojowego
- mały kubeczek jogurtu naturalnego
- 2 łyżki miodu (np. wielokwiatowego)
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i zamarynuj w sosie sojowym na godzinę
- Po tym czasie usmaż kurczaka na łyżce oliwy z oliwek
- Jabłka pokrój w kostkę, wcześniej wykrawając gniazda nasienne
- Jogurt połącz z solą i pieprzem
- Usmażoną pierś z kurczaka przerzuć do miski, następnie jabłka, orzechy nerkowca, żurawinę, jogurt naturalny oraz miód
- Całość dokładnie wymieszaj
Smacznego!