Ciekawą propozycją na zabawę ostatkową będą:
Kieszonki schabowe z sałatką serową według przepisu szefa Dworu Korona Karkonoszy, Roberta Muzyczki:
Składniki:
- schab pieczony ZM Pekpol, ok. 300 g
- ser żółty, 150 g
- 1 łyżka groszku konserwowego
- 1 papryka konserwowa
- 2 ogórki konserwowe
- pieprz do smaku
- 2 łyżki majonezu
- natka pietruszki
- sałata do dekoracji
Wykonanie:
Ser żółty i ogórki konserwowe zetrzeć na tarce na grubym oczku. Paprykę pokroić w cienkie paseczki, a natkę pietruszki posiekać. Dodać groszek konserwowy, majonez, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Schab pieczony pokroić w grubsze plasterki i przeciąć na środku, tak by utworzyć swego rodzaju kieszonki. Kieszonki wypełniamy sałatką serową, następnie wykładamy na półmisek i dekorujemy sałatą.
Smacznego!