
Zabajone mango (2 porcje)
Składniki
4 żółtka z jajka ekologicznego (L)
 3 łyżki drobnego cukru
 5 łyżek soku Sunquick Mango
 owoce, np. maliny mrożone lub świeże
 biszkopty
 Wykonanie
1. Żółtka przełóż do miski, i ubijaj je przez ok. 2 minuty.
 2. Dodawaj stopniowo, łyżka po łyżce cukier cały czas ubijając, do momentu aż masa będzie puszyście biała (ok. 4 minuty).
 3. W międzyczasie zagotuj w małym garnku wodę. Ustaw na nim miskę z kremem i stopniowo wlewać sok, cały czas ubijaj, aż do uzyskania gęstego kremu (trwa to ok. 5 minut).
 4. Przelej krem do kieliszków, posyp owocami, ozdób biszkoptem. Podawaj od razu lub po
 schłodzeniu.