Bezmięsny gulasz

on
Bezmięsny gulasz

Przygotuj na kolację bezmięsny gulasz. Łatwość przygotowania i smak dania Ci zaskoczą.

Składniki:

  • puszka cieciorki gotowanej
  • 1 duża papryka czerwona
  • 2 pory
  • 2 marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • kawałek selera
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
  • zioła i przyprawy: natka pietruszki, sól himalajska lub morska, 0,5 łyżeczki kurkumy, 0,5 łyżeczki czarnuszki, dowolny zestaw ziół np. zioła dalmatyńskie
  • olej rzepakowy

Sposób przygotowania:

    1. Na patelni zeszklij por w emulsji z wody i oleju rzepakowego.
    2. Następnie wrzuć pokrojone w paski warzywa: marchew, korzeń pietruszki, seler.
    3. Duś w niewielkiej ilości wody.
    4. Jak warzywa będą już miękkie dodaj ciecierzycę, drobno pokrojoną paprykę, czosnek przeciśnięty przez praskę i koncentrat pomidorowy.
    5. Po ok. 10 minutach duszenia wrzuć przyprawy.
    6. Pozostaw pod przykryciem jeszcze przez parę minut.

Smacznego!