
Składniki na 4 porcje:
•    350 g makaronu kokardki Arrighi
 •    250g pomidorków cherry
 •    Oliwa z oliwek Extra Vergine Olitalia
 •    czerwona papryka
 •    garść świeżej bazylii
 •    sól i pieprz do smaku
 •    2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo 160g
 •    40 g czarnych oliwek Serpis
 •    200g mozzarelli
Wykonanie:
- Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody.
 - Odcedź i zahartuj zimną wodą i ponownie dokładnie odcedź.
 - Pokrój pomidorki w ćwiartki, oliwki w plasterki, mozzarellę w kosteczkę a tuńczyka odcedź i połącz te składniki w dużej misce doprawiając oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
 - Wymieszaj z zimnym makaronem. Podawaj jako sałatkę.