Sałata z brzoskwiniami BBQ

Zachęcamy, aby do tradycyjnego grillowego menu wprowadzić odrobinę słodkiego szaleństwa w postaci… owoców i bakalii! Mogą stanowić deser po wytrawnym posiłku lub zagrać pierwsze skrzypce na grillowym ruszcie.

Składniki:

  • 1 kg świeżych brzoskwini
  • opakowanie świeżego szpinaku
  • 100 g sera koziego
  • 75 g Orzechów włoskich Chandler
  • ocet balsamiczny

Sposób przygotowania:

  1. Brzoskwinie przekrawamy na połówki i usuwamy pestki.
  2. Układamy na rozgrzanym ruszcie.
  3. Na talerzu wykładamy świeży, umyty szpinak, na nim kładziemy ugrillowane owoce.
  4. Całość posypujemy orzechami włoskimi, rozdrobnionym serem kozim i polewamy octem balsamicznym

 

Smacznego!

 

Przeczytaj inne:
Blender MBL-07

  Dla wielu osób nadejście wiosny wiąże się ze zmianą diety. Po długim okresie zimy, kiedy organizm potrzebuje większej dawki......

Zamknij