Wśród kiełbas i różnorakich marynowanych mięs coraz częściej układamy warzywa, sery czy pieczywo. My zaś zachęcamy, aby do tradycyjnego grillowego menu wprowadzić odrobinę słodkiego szaleństwa w postaci… owoców i bakalii!
Składniki:
- 1 duży ananas
- 75 g Orzechy pinii
- 1 opakowanie naturalnego serka kremowego
- 5 łyżek miodu
- szczypta cynamonu
- świeża melisa
- połówka cytryny
Sposób przygotowania
- Obieramy ananasa i wydrążamy środek.
- Kroimy miąższ w grube plastry i smarujemy je przy pomocy pędzelka miodem.
- Układamy na rozgrzanym ruszcie. Gdy zacznie się rumienić, przekładamy na drugą stronę.
- W tym czasie łyżką nakładamy serek kremowy, aby miał szansę delikatnie rozpuścić się na rozgrzanym ananasie.
- Po zarumienieniu drugiej strony przekładamy na talerz, posypujemy orzechami pinii i przyozdabiamy listkami świeżej melisy.
- Polej sokiem cytryny, aby przełamać słodki smak dania.
Smacznego!