Herbaty mrożone – sposób na gorące lato

Herbaty mrożone – sposób na gorące lato

Jeżeli nie możemy pozwolić sobie na ucieczkę na łono natury ani nie wybieramy się właśnie w podróż nad morze lub w inne, egzotyczne miejsce, to musimy znaleźć własny sposób na przetrwanie upałów. Najlepiej, aby było to rozwiązanie łatwo dostępne i działające natychmiastowo. Dokładnie takie, jak mrożona herbata, przygotowana z najlepszej jakości suszu i wzbogacona pysznymi dodatkami. Jaką jednak herbatę wybrać? Wszystko zależy od indywidualnych preferencji, ponieważ doskonały napój można przygotować z każdej odmiany: białej, czarnej, zielonej i owocowej. Marka Czas na Herbatę na upalne dni szczególnie poleca takie kompozycje, jak Summer Shine, Letnie Orzeźwienie oraz Sunrise. Jeżeli po zaparzeniu schłodzimy je w lodówce, dodamy kostki lodu i ulubione owoce to otrzymamy idealny napój na sezon letnich upałów. Przygotowując własne herbaty mrożone dobrze jest eksperymentować ze składnikami, wprowadzać nowe dodatki i sezonowe owoce. Jeżeli jednak nie mamy czasu na próby to dobrze jest skorzystać ze sprawdzonych pomysłów.

Malinowa Rapsodia

Składniki:

  • herbata owocowa Malinowa Rapsodia
  • borówki
  • plastry limonki
  • syrop żurawinowy
  • kostki lodu

Sposób przygotowania:

  1. Zaparz 2-3 łyżeczki herbaty w 200 ml wody.
  2. Dodaj syrop według uznania.
  3. Odstaw do schłodzenia.
  4. Dodaj do tego borówki, limonkę i kostki lodu.
  5. Udekoruj listkiem mięty.

Herbaty mrożone – sposób na gorące lato

Dolce Vita

Składniki:

  • herbata turkusowa Dolce Vita
  • dojrzałe mango
  • plastry cytryny
  • miód
  • kostki lodu

Sposób przygotowania:

  1. Zaparz 1-1,5 łyżeczki herbaty w 200 ml wody.
  2. Dodaj miód według uznania.
  3. Odstaw do schłodzenia.
  4. Mango pokrój w kostkę i włóż na ten czas do zamrażarki.
  5. Dodaj je do herbaty wraz z plastrem cytryny i kostkami lodu.

Herbaty mrożone – sposób na gorące lato

Wellness & Spa

Składniki:

  • kompozycja Wellness & Spa
  • plastry ogórka
  • plastry limonki i/lub cytryny
  • syrop z czarnego bzu
  • kostki lodu

Sposób przygotowania:

  1. Zaparz 1-1,5 łyżeczki herbaty w 200 ml wody.
  2. Dodaj syrop według uznania i odstaw do schłodzenia.
  3. Plastry ogórka włóż na ten czas do zamrażarki
  4. Dołóż je wraz z plastrami limonki i kostkami lodu do herbaty.
  5. Udekoruj listkami melisy.

Herbaty mrożone – sposób na gorące lato

Przeczytaj inne:
ZUPA SEROWA Z BOROWIKAMI

  SKŁADNIKI: 1,5 litra wywaru mięsnego z włoszczyzną (lub kostek rosołowych) 200g świeżych lub mrożonych borowików pęczek zielonej pietruszki przyprawy......

Zamknij