Gulasz z dynią

Gulasz z dynią

Łagodny smak dyni warto podkreślać bardziej wyrazistymi produktami. Zróbcie przegląd w swoich przyprawowych zapasach, ponieważ niezbędne będą imbir, ostra papryczka chili, kurkuma i gałka muszkatołowa. Kawałki pieczonej dyni, złociste placki, czy kremowe zupy dzięki odpowiedniej oprawie na stałe wejdą do waszych jadłospisów. Chcecie zaskoczyć swoich domowników? Połączcie dynię z kasztanami jadalnymi. Ich smaki idealnie łączą się podczas pieczenia. Doprawione czosnkiem i rozmarynem oczarują najbardziej wymagające podniebienia. Dla jeszcze bardziej wykwintnych doznań zaopatrzcie się w kozi lub owczy ser. Jesteście fanami serów pleśniowych? Dobrze się składa, bo z dynią smakują świetnie. Nie można mówić o jesiennym menu, pomijając grzyby. Ogólnodostępne pieczarki sprawdzą się znakomicie, ale eksperymenty z borowikami oraz kurkami będą jeszcze bardziej aromatyczne. Chcecie przekonać się o tym na własnym talerzu? Polecamy jesienny gulasz z dynią – strzał  w dziesiątkę o tej porze roku.

Czas przygotowania: 45 minut
Ilość osób: 4

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 opakowanie Fix Gulasz z kurczakiem Knorr
  • 200 g dyni
  • 150 g pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę, dynię oraz piersi z kurczaka pokrój w dużą kostkę.
  2. Pieczarki pokrój w ćwiartki.
  3. Podsmaż mięso.
  4. Potem dodaj do niego warzywa i pieczarki.
  5. Wszystko smaż około 3 minuty.
  6. W 500 ml wody połącz opakowanie Fix Gulasz z kurczakiem Knorr.
  7. Następnie doprowadź całość do wrzenia.
  8. Zmniejsz ogień i gotuj około 15 minut.
  9. Gotową potrawę serwuj z kaszą.

Smacznego!

Przeczytaj inne:
Wiosenna odmiana z Ryżem Brązowym Britta

Nadchodzi długo wyczekiwana pora roku. Wiosna to czas, w którym najlepiej przeprowadza się wszelkie zmiany. Cieplejsze dni i słoneczna pogoda......

Zamknij