Poznaj przepis PROSTYCH HISTORII na wyjątkowe spotkanie przy stole

on
Poznaj przepis PROSTYCH HISTORII na wyjątkowe spotkanie przy stole
Poznaj przepis PROSTYCH HISTORII na wyjątkowe spotkanie przy stole

Aromatyczna, gorąca zupa, pełne smaku danie główne i słodkie co nieco na deser – to kwintesencja familijnego posiłku. Chwile spędzone podczas rodzinnych obiadów pamiętamy z dzieciństwa i z przyjemnością kontynuujemy te tradycje. Z PROSTYMI HISTORIAMI, celebrowanie wspólnie spędzonego czasu będzie mieć niepowtarzalny smak.

Wspomnienia trzydaniowych, przygotowywanych z sercem obiadów przywołują na myśl ciepło domowego ogniska. Dziś często z braku czasu i nadmiaru obowiązków rezygnujemy z takich obiadów, zapominając o tym, że przygotowywane samodzielnie posiłki nie muszą być czasochłonne, mają za to wiele zalet! Proste Historie przekonują, że w dobrym pomyśle i odpowiednich składnikach tkwi sekret pysznych domowych obiadów. Do Zupy Kalafiorowej PROSTE HISTORIE wystarczy dodać krewetki i curry, by otrzymać kreatywne połączenie kuchni polskiej i dalekowschodniej. Taka zupa to nie tylko kulinarna podróż, lecz także wartościowe źródło białka, witamin i składników odżywczych.

Korzystając z Warzyw na patelnię po włosku, przygotujesz wyśmienite danie główne – apetyczną zapiekankę z mozarellą, która przeniesie domowników w śródziemnomorskie, ciepłe klimaty. Z kolei ukoronowaniem rodzinnego obiadu będą kultowe pierożki z serem. Pierogi z serem PROSTE HISTORIE ujmują smakiem polskiego białego sera, a w nowoczesnej formie – z cytrynową nutą i miodem, zachwycą miłośników łączenia tradycji z nowoczesnością, którzy w kuchni nie lubią się nudzić.

Familijne ucztowanie z pomysłem i smakiem, oryginalne i smaczne – oto rodzinne PROSTE HISTORIE, po które warto sięgnąć, by przygotować domowy obiad. Te smaki skradną każde serce!

 

Zupa kalafiorowa z krewetkami

Poznaj przepis PROSTYCH HISTORII na wyjątkowe spotkanie przy stole
Poznaj przepis PROSTYCH HISTORII na wyjątkowe spotkanie przy stole

Sposób przygotowania:
Rozmroź 200 g krewetek koktajlowych. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na 10 minut do lodówki. Przygotuj Zupę kalafiorową PROSTE HISTORIE zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła i wrzuć krewetki. Dodaj 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i trzymaj na ogniu 2 minuty. Zawartość patelni przerzuć do gotującej się wody, dodaj 1 płaską łyżeczkę curry. Podgotuj przez 3 minuty. Serwuj z dodatkiem śmietany. Smacznego!

Zapiekana mozzarella po włosku

Poznaj przepis PROSTYCH HISTORII na wyjątkowe spotkanie przy stole
Poznaj przepis PROSTYCH HISTORII na wyjątkowe spotkanie przy stole

Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, dodaj 1 pikantną suszoną papryczkę. Smaż przez 1 minutę i wrzuć 2 opakowania zamrożonych Warzyw na patelnię po włosku PROSTE HISTORIE. Podlej 100 ml białego wina i duś na dużym ogniu bez mieszania przez 8 minut. Dopraw świeżym rozmarynem, grubą morską solą i pieprzem. Przełóż do naczynia do zapiekania. Pokrój 3 obrane, dojrzałe pomidory i 2 kule mozzarelli w 1 cm plastry. Przełóż je pomiędzy warzywa. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 25 minut. Danie podawaj na gorąco. Smacznego!

Pierogi z serem na cytrynowo

Poznaj przepis PROSTYCH HISTORII na wyjątkowe spotkanie przy stole
Poznaj przepis PROSTYCH HISTORII na wyjątkowe spotkanie przy stole

Sposób przygotowania:
2 kostki masła pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do miski. Dodaj szczyptę soli i 1 łyżkę miodu. Sparz cytrynę i otrzyj z niej całą skórkę do masła. Wyciśnij sok pilnując, aby nie dostały się pestki. Dobrze wszystko wymieszaj, wyłóż na folię spożywczą i uformuj wałek na kształt cukierka. Trzymaj w zamrażalniku. Przygotuj krem. Zetrzyj na drobno skórkę z ½ cytryny i wyciśnij sok z 2 sztuk. Ubij bardzo mocno 4 żółtka i przełóż do małego garnuszka. Wlej sok z cytryn i dodaj 120 g cukru. Ustaw na małym ogniu i przez 5 – 7 minut ubijaj trzepaczką. Powinieneś uzyskać lekko zgęstniały sos. Zrób test na łyżce. Jeśli po przejechaniu palcem po powierzchni łyżki sos zostawia na niej ścieżkę, oznacza to, że sos jest gotowy. Zdejmij z ognia, dodaj skórkę z cytryn i ponownie ubijając wrzucaj po kawałku 60 g zimnego masła (zmrożonego uprzednio w zamrażarce). Wstaw do lodówki i poczekaj aż sos zgęstnieje. Pierogi z serem PROSTE HISTORIE podgotuj w wodzie, osusz a następnie wyłóż na patelnię, dodaj 4 plastry cytrynowego masła. Po 3 minutach dodaj łyżkę miodu. Serwuj pierogi lekko rumiane z miseczką cytrynowego sosu. Smacznego!