Grill to pyszna okazja, by spędzić czas z najbliższymi. Specjalnie dla fanów przygotowywania posiłków na świeżym powietrzu Podravka poszerzyła swoją ofertę o produkty idealnie podkreślające smak dań grillowych. Marynata piwna Vegeta oraz trzy pasty warzywne rodem z Chorwacji: Relish, Pindżur i Papryka w musztardzie to nowości, dzięki którym nasze barbecue nabierze zupełnie nowego charakteru.
Warto już dzisiaj zacząć myśleć, jakie specjały będziemy serwować podczas grillowej uczty. Często zapominamy, jak wiele kulinarnych możliwości daje nam to niewielkie urządzenie i ograniczamy się do standardowych, grillowych dań. A wystarczy odrobina fantazji i przemyślane zakupy, podczas których sięgniemy po dodatki i przyprawy inne niż zazwyczaj, by w łatwy sposób przyrządzić pyszne potrawy. Pasty warzywne przygotowane w oparciu o oryginalne chorwackie receptury czy marynaty w płynie ułatwią szybkie przyrządzenie smacznych dań o bogatym smaku.
Moc Marynaty piwnej
Mięso przyrządzane na grillu powinien charakteryzować wyjątkowy smak i aromat. Właśnie dlatego dobrze jest je wcześniej zamarynować. Warto użyć Marynaty piwnej Vegeta zamkniętej w wygodnej saszetce – jest to rozwiązanie łatwe i szybkie. Dzięki niej mięso – zarówno drób, wieprzowina jak i cielęcina, a także ryby będą gotowe do pieczenia już po 30 minutach. Marynata piwna Vegeta nada potrawom ciekawy chmielowy aromat, a mięso stanie się miękkie i soczyste, dzięki czemu będzie rozpływać się w ustach. To fantastyczne rozwiązanie dla grillujących na łonie natury.
Pasty warzywne rodem z Chorwacji
Uczta grillowa może w prosty sposób nabrać niepowtarzalnego charakteru. Wystarczy wzbogacić ją oryginalnymi dodatkami – takimi jak pasty warzywne, sosy czy przystawki. Nie tylko wzbogacą smak potraw, ale dostarczą również witamin i wartości odżywczych. Zachęcamy do eksperymentowania! Szczególnie warto wypróbować chorwackie pasty warzywne przygotowane bez użycia konserwantów: Pindżur, Relish oraz Paprykę w musztardzie i tym samym wprowadzić powiew świeżości znad Adriatyku do swoich popisowych dań, nie tylko z grilla. Warto sięgnąć również po znaną już z portfolio Podravki pastę warzywną Ajvar w wersji łagodnej bądź ostrej.
Relish to unikalna kompozycja warzyw: ogórka, papryki, pomidorów i cebuli oraz aromatycznej mieszanki przypraw, przygotowana bez użycia sztucznych aromatów i barwników. Świetnie komponuje się z daniami mięsnymi i warzywnymi, w ciekawy sposób podkreśla smak gulaszów i sosów. Idealnie pasuje do pieczonych mięs, omletów, wędlin oraz serów, a także tacos i krakersów. Swoim oryginalnym smakiem doskonale urozmaici także smak potraw z grilla.
Pindżur to mieszanka najwyższej jakości warzyw dojrzałych w słońcu południowej Europy: kawałków słodkich pomidorów i czerwonej papryki, bakłażana, cebuli oraz starannie wyselekcjonowanych przypraw. Ta aromatyczna pasta to doskonały dodatek do wędlin i mięs, dań rybnych oraz sałatek. Idealnie podkreśli smak dań warzywnych oraz sosów. Doskonale sprawdzi się również jako oryginalny dodatek do potraw z grilla.
Pindżur to mieszanka najwyższej jakości warzyw dojrzałych w słońcu południowej Europy: kawałków słodkich pomidorów i czerwonej papryki, bakłażana, cebuli oraz starannie wyselekcjonowanych przypraw. Ta aromatyczna pasta to doskonały dodatek do wędlin i mięs, dań rybnych oraz sałatek. Idealnie podkreśli smak dań warzywnych oraz sosów. Doskonale sprawdzi się również jako oryginalny dodatek do potraw z grilla.
Papryka w musztardzie to kompozycja najwyższej jakości. Powstała z połączenia dojrzewającej w śródziemnomorskim słońcu papryki, cebuli oraz aromatycznej musztardy. Idealnie podkreśli smak pieczonego mięsa oraz kiełbasek z grilla. Ten unikalny dodatek pasuje również doskonale do sałatek i kanapek nadając im wyrazistego smaku.
Ajvar – pasta warzywna dostępna w wersji łagodnej lub ostrej, to połączenie papryki i bakłażanów dojrzewających w słońcu Południowej Europy. To bogactwo składników, które idealnie podkreślą smak mięsa oraz ryb z grilla.
Smacznego grillowania z Podravką!