Składniki:
- 2 kromki pełnoziarnistego chleba
- 50 g odtłuszczonego sera feta
- 1 czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
- 2 łyżeczki sosu balsamicznego
- 1 czerwonej papryki pokrojonej w paski
- czarny pieprz
Polecany produkt:
- Compact Grill marki Russell Hobbs
Sposób przygotowania:
Włóż czerwoną cebulę pokrojoną w piórka oraz paprykę pokrojoną w paski do jednego naczynia i zalej je sosem balsamicznym, a następnie dopraw pieprzem do smaku.
Rozłóż warzywa na rozgrzanym Compact Grillu i grilluj przez 1-2 minuty aż lekko zmiękną. Zdejmij je z grilla i odstaw na bok. Wyczyść grill. Nałóż paprykę i cebulę równomiernie na jednej kromce chleba, na wierzch nałóż dużą ilość fety i przykryj drugą kromką. Połóż kanapkę na grillu i zamknij grill lekko przyciskając pokrywkę, ale nie za mocno, aby składniki nie wypłynęły z kanapki. Grilluj przez 2-3 minuty.
Tak przyrządzoną kanapkę serwuj na ciepło z sałatką z pomidorów i rukoli.