Makaron często gości na naszych stołach. Stanowi doskonałą bazę do przygotowania wielu pożywnych posiłków. Mamy dla ciebie super prosty i pyszny przepis na klasyczny makaron z zielonym Pesto Genovese.
Składniki:
- 400 g makaronu Podravka 100% durum, np. kokardki
- pół słoiczka Pesto Genovese Podravka
- 1 cebula dymka
- tarta skórka z połowy cytryny
- sok z połowy cytryny
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- kilka pomidorków koktajlowych
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotować al dente. Do miseczki przełożyć pesto, dodać posiekaną
cebulę dymkę, skórkę otartą z cytryny, sok z cytryny i oliwę z oliwek. - Do sosu dodać makaron i dokładnie wymieszać.
- Makaron serwować z dodatkiem pokrojonych pomidorków koktajlowych.