Pasty to oryginalne i coraz popularniejsze produkty, które urozmaicają przygotowywanie nawet prostych potraw. Te oryginalne mieszanki suszonym pomidorów, ziół i innych dodatków doskonale pasują do zimnych przekąsek, jak również są świetną bazą do sosów w daniach na ciepło.
Pasty są ciekawym połączeniem różnorodnych smaków w wygodnej, praktycznej formie. Łatwość ich podania sprawia, że stają się inspiracją do kulinarnych podróży. Mogą być świetną alternatywą dla masła na ulubionym pieczywie. Z ich udziałem można stworzyć zimne przekąski, ciepłe przystawki i dania główne.
Idealną propozycją jest Pastena – pasta z suszonych pomidorów z serem corregio. Dopełnienie śródziemnomorskiej słodyczy pomidorów stanowi ser corregio, którego wyrazisty smak jest jednym ze znaków rozpoznawczych kuchni południowej Europy. To połączenie zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Wyjątkowa Pastena wzbogaci potrawy o nowy, nieznany wcześniej aromat. Sprawdzi się zarówno na co dzień, jako dodatek do szybkiej przekąski, jak i składnik wykwintnej kolacji z przyjaciółmi. Oryginalna mieszanka i wygodna forma sprawiają, że możemy posmarować nią bagietkę lub krakersy tworząc tym samym smaczną, pozbawioną nudy przystawkę.
Innym pomysłem na wykorzystanie pasty jest podanie jej jako dip do ulubionych przekąsek, chrupkich, zbożowych paluszków, nachosów lub kawałków pity. Pastena – pasta z suszonych pomidorów OLE! Idealnie sprawdzi się także jako nadzienie do jajek, tartaletek czy ciasta francuskiego. Będąc towarzyszem mięs, zup lub sałatek nada im niepowtarzalnego aromatu. Z jej pomocą przyrządzimy też przepyszne sosy, które można podać jako dodatek do makaronu lub zapiekanki. To niespotykane połączenie słodyczy i wyrazistości z pewnością na stałe zagości w menu poszukiwaczy kulinarnych wyzwań.