ZUPA Z PORÓW z serkiem topionym

foto – Sertop

 

SKŁADNIKI:

  • 1,5l wody
  • porcja włoszczyzny
  • kostka rosołowa
  • 100g serka topionego np. SERTOP: Złoty Ementaler, tylżycki, gouda, holenderski, cheddar)
  • 300g kiełbasy
  • 400g porów
  • kilka ziemniaków
  • przyprawy (sól, pieprz)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ugotować wywar z włoszczyzny i pokrojonej kiełbasy. Dodać kostkę rosołową i serek topiony. Gotować do rozpuszczenia się serka. Zupę można zagęścić łyżeczką mąki rozprowadzonej w wodzie. Przyprawić do smaku. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

Więcej przepisów na www.sertop.pl

Przeczytaj inne:
Kuchnia na ostro, czyli kulinarna rozgrzewka

Dla miłośników intensywnych smaków, nie ma takiego dania, które byłoby za ostre. Jeśli masz w rodzinie lub w gronie znajomych...

Zamknij