Przepis na paschę z bakaliami

Przepis na paschę z bakaliami

Składniki:

  • 450 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
  • 100 g masła
  • 100 g drobnego cukru
  • łyżka kandyzowanej skórki pomarańczy
  • 2 łyżki płatków migdałowych plus do dekoracji
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki suszonej żurawiny

Sposób przygotowania:

  1. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dalej ucierając dodawać stopniowo twarożek kanapkowo-sernikowy.
  2. Następnie dodać bakalie (wcześniej można je namoczyć), wymieszać i przełożyć masę do wyłożonych gazą miseczek (lub jednej większej, ale ładniej prezentują się małe paschy).
  3. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
  4. Podawać udekorowane płatkami migdałów.

Przeczytaj inne:
Mini paszteciki z kminkiem

Składniki: pasztet pieczony ciasto francuskie 1 jajko cały kminek Sposób przygotowania: Przygotowanie zaczynamy od rozwinięcia ciasta francuskiego. Wzdłuż jednego boku......

Zamknij