Pełnoziarniste kanapki zapiekane z serem feta, słodką papryką i czerwoną cebulą w sosie balsamicznym

Składniki:

  • 2 kromki pełnoziarnistego chleba
  • 50 g odtłuszczonego sera feta
  • 1 czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
  • 2 łyżeczki sosu balsamicznego
  • 1 czerwonej papryki pokrojonej w paski
  • czarny pieprz

Polecany produkt:

  • Compact Grill marki Russell Hobbs


Sposób przygotowania:

Włóż czerwoną cebulę pokrojoną w piórka oraz paprykę pokrojoną w paski do jednego naczynia i zalej je sosem balsamicznym, a następnie dopraw pieprzem do smaku.
Rozłóż warzywa na rozgrzanym Compact Grillu i grilluj przez 1-2 minuty aż lekko zmiękną. Zdejmij je z grilla i odstaw na bok. Wyczyść grill. Nałóż paprykę i cebulę równomiernie na jednej kromce chleba, na wierzch nałóż dużą ilość fety i przykryj drugą kromką. Połóż kanapkę na grillu i zamknij grill lekko przyciskając pokrywkę, ale nie za mocno, aby składniki nie wypłynęły z kanapki. Grilluj przez 2-3 minuty.
Tak przyrządzoną kanapkę serwuj na ciepło z sałatką z pomidorów i rukoli.

Przeczytaj inne:
Program kulinarny: SZCZYPTA SMAKU

PROWADZĄCE: Olga Kwiecińska, Agata Ziemnicka PREMIERA: 6 kwietnia, sobota, godz. 12.50 Nie wiecie jak zaskoczyć teściową na rodzinnym obiedzie? Co......

Zamknij