Mistrz Polski Cukierników – Paweł Małecki ekspertem Lidla

Będzie słodko!
Kuchnia Lidla na obiad, kuchnia Lidla na deser – i to od mistrza!
Słynny duet kulinarnych mistrzów Lidla – Pascal Brodnicki i Karol Okrasa – zostanie uzupełniony o kompetencje cukiernicze. Trzecim ekspertem został Mistrz Polski CukiernikówPaweł Małecki. Projekt, realizowany przez Lidla, promujący domowe gotowanie, które jest lepsze, bo integruje rodzinę oraz pozwala jadać zdrowiej i taniej, wzbogaci się o przepisy na mistrzowskie ciasta, desery i inne słodkości.

W tej fazie projektu zdecydowaliśmy się postawić przysłowiową „kropkę nad i”, wychodząc
z założenia, że dopełnieniem pysznego obiadu powinien być wyborny deser – mówi Anna Biskup, PR Manager Lidl Polska. – Jesteśmy świadomi, że słodki kontent przyciąga – wiele osób najpierw uczy się gotować, potem piec lub na odwrót. Wprowadzenie do naszego kucharskiego duetu mistrza cukiernictwa jest więc konsekwencją prowadzonego przez nas projektu o charakterze edukacyjnym.

Paweł Małecki – wisienka na torcie w kulinarnym projekcie Lidla
Paweł Małecki jest Mistrzem Polski Cukierników, a także wielokrotnym zdobywcą laurów w licznych konkursach cukierniczych w Polsce i na świecie. To także autor rekordu Guinessa na największy tort weselny, znany też jako człowiek, który jest najlepszy w kręceniu lodów, o czym przekonali się Włosi podczas Lodowego Pucharu Świata w Rimini. Swoje doświadczenie, pasję i wiedzę wykorzystuje na co dzień jako kierownik produkcji działów lodów, dekoracji i pralin w renomowanej polskiej cukierni.

Cukiernik Lidla
Na portalu www.kuchnialidla.pl, który jest dedykowany projektowi „PASCAL KONTRA OKRASA”, znalazła się specjalna sekcja zwana „Cukiernik Kuchni Lidla”. Raz na tydzień, przed weekendem, będą tam publikowane przepisy autorstwa mistrza Małeckiego i instruktażowe materiały video, wraz z pełną listą składników niezbędnych do ich przygotowania dostępnych w sklepach Lidl. Więcej deserowych przepisów na platformie www.kuchnialidla.pl będzie można znaleźć w okresach przedświątecznych oraz związanych z różnego rodzaju słodkimi okazjami, np. Dzień Matki czy Walentynki.

Przeczytaj inne:
ZUPA SEROWA Z BOROWIKAMI

  SKŁADNIKI: 1,5 litra wywaru mięsnego z włoszczyzną (lub kostek rosołowych) 200g świeżych lub mrożonych borowików pęczek zielonej pietruszki przyprawy......

Zamknij