W połączeniu z letnimi warzywami i odpowiednim dresingiem sałatka z kaszki kuskus świetnie sprawdzi się jako lunch w upalne dni, jako dodatek do grilla, a także jako przekąska na spotkanie z przyjaciółmi.
Składniki (sałatki):
Kasza kuskus – 1 szklanka
 Ogórek zielony – 1 szt.
 Ser feta – 100g
 Orzechy włoskie
 Pietruszka – do ozdoby
Składniki (dresingu):
Olej rzepakowy – Quicker
 Cytryna
 Sól i pieprz
 Cukier
Sposób przygotowania:
1. Kaszę kuskus wsypujemy do miski i zalewamy wrzącą wodą ponad poziom kaszy, całość
 odstawiamy na moment, aż kasza wchłonie całą wodę (możemy kaszę odrobinę posolić).
 2. Ogórek myjemy i kroimy w cienkie plasterki, a ser feta w drobną kostkę.
 3. Orzechy włoskie po sparzeniu i obraniu ze skorupki posiekaj na drobniejsze cząstki.
 4. W osobnym naczyniu przygotuj dresing: 3 łyżki oleju rzepakowego marki Quicker, do tego kilka kropli soku z cytryny, sól, pieprz oraz szczypta cukru.
 4. Wszystkie składniki wraz z ostudzoną kaszą wrzuć do jednej miski i dokładnie wymieszaj, polej dresingiem i ponownie wymieszaj.
 5. Na górę możesz położyć kilka orzechów włoskich i listków pietruszki do ozdoby .
Smacznego!
