Sałatka wiosenna z jajkiem

on
Sałatka wiosenna z jajkiem

Składniki:

  • Główka sałaty lub sałaty lodowej
  • Kilka liści sałaty karbowanej
  • 1 ogórek długi
  • 1 marchewka
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • Mała puszka kukurydzy
  • Vegeta Natur do sałatek i dipów
  • Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. 2 łyżeczki przyprawy Vegeta Natur do sałatek i dipów wymieszać z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody. Odstawić na 5 – 10 min.
  2. Liście sałat porwać na mniejsze kawałki bezpośrednio do miski. Ogórka pokroić w cienkie plasty, marchewkę obrać i pokroić w cienkie półtalarki. Warzywa dodać do sałaty wraz z kukurydzą oraz połówkami ugotowanych na twardo jajek. Wymieszać.
  3. Całość polać przygotowanym dressingiem.