Pomysł na szybką przystawkę. Krewetki z arbuzem i melonem z dodatkiem musu truskawkowego

krewetki1 Pomysł na szybką przystawkę. Krewetki z arbuzem i melonem z dodatkiem musu truskawkowego

Nie masz pomysłu na pyszną przystawkę? Nasza propozycja idealnie sprawdzi się na imprezach.

Czas przygotowania: 10 minut
Poziom trudności: łatwe

Składniki (1 porcja):

3 krewetki
20 g arbuza
10 g melona
10 g truskawek
3 wykałaczki do szaszłyków

Sposób przygotowania:

Truskawki zmiksować na gładki mus. Arbuza i melona pokroić w kosteczkę, a krewetki nabić na patyki do szaszłyków i gotować 2 minuty. Polać arbuza i melona musem truskawkowym i podawać z krewetkami.

Smacznego!

Przepis poleca Arkadiusz Dziakowski – kucharz wrocławskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool.

Przeczytaj inne:
DIAMANT Konfitur-Fix – prosty sposób na domowe konfitury

Sezon na owoce zbliża się wielkimi krokami. By dłużej cieszyć się ich smakiem i aromatem, warto zachować je w konfiturze!......

Zamknij