Letnia nowość od Grycana – Sorbet z Mango w porcyjce z łyżeczką

Dobra wiadomość dla wielbicieli lekkich, orzeźwiających sorbetów! Firma Grycan – Lody od pokoleń wprowadza do swojej oferty Sorbet z Mango porcyjkę z łyżeczką. Teraz ulubiony deser można zjeść „na miejscu” lub zabrać „na wynos”.

Sorbet z Czarnych Porzeczek, Sorbet z Malin i Sorbet z Truskawek, Sorbet z Pomarańczy i Gruszek, Nowości 2013 – lody Jogurtowe z truskawkami i Jogurtowe z wiśniami – w portfolio lodów Grycan – Lody od pokoleń jest już ponad 60 smaków lodów, a jej właściciele i tak szukają wciąć nowych sposób na sprawienie swoim klientom przyjemności.
Sorbet z Mango od lat ma swoich stałych wielbicieli, którzy dali się uwieść wyśmienitemu smakowi. Soczysty, żółty kolor i smak dojrzałych owoców mango – trudno wyobrazić sobie bardziej odpowiednie połączenie na upalne, letnie popołudnie.
Firma Grycan – Lody od pokoleń zdecydowała się wyjść naprzeciw potrzebom konsumentów i ich dynamicznemu trybowi życia i w sezonie 2013 wprowadza na rynek Sorbet z Mango w postaci porcyjki z łyżeczką.

Opakowanie 150 ml z łyżeczką to idealna porcja lodów, które można zjeść nie tylko w lodziarni czy w domu, ale także w trakcie letniego spaceru czy przejażdżki rowerowej. Taki deser można także schować do lodówki i wyjąć w dowolnym momencie dnia, rozkoszując się wyjątkowym, słodkim smakiem lodów z mango – mówi Elżbieta Grycan, współwłaścicielka firmy.
Latem nasze sorbety cieszą się wyjątkowym powodzeniem. Orzeźwiające czasem kwaśne, lekko słodkie, smakujące ulubionymi owocami są idealnym deserem. Teraz dajemy naszym klientom wygodną formę delektowania się Sorbetem z Mango – dodaje Zbigniew Grycan.

Sorbet z Mango to jeden z 20 smaków sorbetów, które w tym sezonie czekają na klientów. Zrobione zarówno z owoców krajowych jak i egzotycznych, świetnie sprawdzają się jako letni deser – orzeźwiający i przywodzący na myśl smak dojrzałych, soczystych owoców. Dostępne są one w każdej ze 110 lodziarni firmowych oraz w opakowaniach o pojemności 500 ml. Sorbet z Mango w formie porcyjki z łyżeczką, to jeszcze jedna możliwości delektowania się lodami Grycan w dowolnie wybranym miejscu.
foto – Grycan

Przeczytaj inne:
Apetyczne afrodyzjaki w kuchni

Historia afrodyzjaków sięga starożytnego Egiptu. Już wtedy znany był przepis na „miksturę miłości” składającą się z suszonych liści tarniny i......

Zamknij