Bruschetty z kabanosami i mozzarellą

Bruschetty z kabanosami i mozzarellą

Składniki:

  • Bagietka
  • Oliwki zielone
  • Zielone pesto
  •  Kabanosy JBB
  •  Mozzarella
  • Parmezan
  •  Suszone pomidory

Sposób przygotowania:

  1. Bagietkę pokrój na kawałki o grubości około 2 cm. Posmaruj zielonym pesto.
  2. Oliwki, kabanosy, mozzarellę i suszone pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż wszystkie
    składniki na bagietce.
  3. Posyp bagietkę po wierzchu startym parmezanem.
  4. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 5 minut, do rozpuszczenia mozzarelli.

Gotowe!

Przeczytaj inne:
Kalerosse – nowe warzywo na polskim rynku!

Każdego dnia znajdujemy nowe przepisy i kulinarne inspiracje, ale zupełnie nowy składnik to wielkie wydarzenie! Tymczasem na polskim rynku debiutuje...

Zamknij