Podstawa dobrego samopoczucia? Śniadanie!

Wszyscy kochamy weekend za niespieszne poranki. Wyspani, tryskamy kreatywnością, przygotowując królewskie śniadanie. Naleśniki, sałatki i smoothie smakują tym lepiej, że możemy zjeść je bez pośpiechu, w towarzystwie bliskich. O śniadaniu należy jednak pamiętać także w ciągu tygodnia.

Catering dietetyczny idealny dla kulinarnych… ignorantów

Polskę ogarnęło szaleństwo gotowania. Gotuje się wszędzie. Gotują niemal wszyscy. Gotowanie jest dziś tematem rozmów podczas spotkań  towarzyskich. O gotowaniu rozmawiamy też w pracy. Można odnieść wrażenie, że nagle wszyscy stali się kulinarnymi ekspertami. W sieci można znaleźć niezliczoną już liczbę blogów poświęconych tej tematyce. Jak zatem w tym świecie ma poradzić sobie kuchenny ignorant?

Zielone i pyszne – przepis na odporność z Amica

Pietruszka to doskonałe źródło witaminy C. Szpinak zawiera w sobie witaminę E. Kiwi dostarcza organizmowi potas i magnez. Te oraz inne witaminy i pierwiastki są nam szczególnie potrzebne jesienią, kiedy znacznie częściej jesteśmy narażeni na przeziębienia, a nasza odporność spada. Najłatwiej i najsmaczniej jest złączyć je wszystkie w postaci zdrowych i pysznych smoothie!

Burak z cebulą, a na deser porzeczka – czyli co jeść, aby nie chorować?

Budowanie odporności to długotrwały i niełatwy proces. Na co dzień można ją wspomóc dbając o prawidłowo zbilansowaną i urozmaiconą dietę. Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, dietetyk i ekspert kampanii „Pora na pomidora” powie, jakie polskie warzywa i owoce zasłużyły na miano naturalnych farmaceutyków i wzmacniają organizm podczas niesprzyjającej aury.

Złociste krewetki królewskie w sosie imbirowym

  Ryż Basmati marki Britta ugotuj w osolonej wodzie. Dla podkreślenia smaku możesz dodać 1 ząbek czosnku podsmażony na 2 łyżkach oliwy. Krewetki usmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie z oliwek przez około minutę z każdej strony.

Sycylijskie oblicze suszonych pomidorów – Pesto Rosso marki Ponti

Sycylijskie oblicze suszonych pomidorów Pesto to tradycyjny włoski sos, którego sycylijska odmiana składa się z suszonych pomidorów utartych na jednolitą pastę wraz z oliwą i bazylią. Marka Ponti, czerpiąc inspirację z tej właśnie słonecznej krainy Włoch, stworzyła kompozycję o wyjątkowo nasyconym smaku, który spotęgowano dodatkiem serów Grana Padano i Pecorino, orzeszków piniowych oraz aromatycznej bazylii….

Ketchupowe inspiracje

Ketchupowe inspiracje Ketchup można znaleźć w niemal każdej lodówce. Pewnie dlatego, że świetnie sprawdza się jako dodatek do kanapek, parówek i frytek. Jednak jego „kuchenna rola” nie kończy się tylko na uzupełnianiu smaku potraw! WSP „Społem” zapewnia, że kieleckie ketchupy mogą stanowić także bazę pysznych dań obiadowych!

Zupy Poltino

Zupy Poltino Jak to bywa w rodzinie, bliscy Anny miewają swoje kulinarne zachcianki i własne upodobania. Co zrobić, gdy córka ma właśnie wielką ochotę na zupę – krem z jarzyn, synek głośno domaga się ogórkowej z koperkiem a Anna z mężem zjedliby chętnie grzybową z makaronem i śmietaną? Jak zaspokoić tyle gustów jednocześnie i uniknąć…

10 zasad zdrowego grillowania

  10 zasad zdrowego grillowania Grillowanie cenią sobie osoby dbające o linię, gdyż pozwala ono przygotować potrawy bez użycia dodatkowego tłuszczu. Ale uwaga! Grillowanie potraw w niewłaściwy sposób może być zdecydowanie szkodliwe dla zdrowia. Oto 10 zasad zdrowego grillowania przygotowanych przez eksperta grillowania Kawiks.

Dieta pod lupą – Papryka Cayenne

Dieta pod lupą – Papryka Cayenne Papryka Cayenne to niewielkie warzywo o olbrzymiej mocy, które jest nie tylko wyrazistym dodatkiem do meksykańskich potraw, ale zasługuje na pozycję lidera w rankingu naturalnych składników wspomagających odchudzanie. Plusy diety opartej o papryczkę? Brak monotonii, proste przepisy i niska cena. Koszt papryczki w sezonie nie przekracza kilku złotych, a…

Wielkie grillowanie tylko z Podravką

  Sezon grillowy z utęsknieniem oczekiwany każdego roku przez niemal 80% Polaków już rozpoczęty! Specjalnie dla miłośników tego sposobu przygotowania dań Podravka proponuje bogatą ofertę produktową, która pozwoli uzyskać pożądany efekt kulinarny. Marynata klasyczna w płynie, Vegeta Natur do grillowanej karkówki, Vegeta Natur do grilla oraz pasty warzywnej Ajvar w wersji ostrej i łagodnej –…

Bez KUKINI nie ma kuchni

Fantazyjnie kolorowe, kosmiczne w formie, a przy tym lekkie i dla miłośników lekkiej kuchni stworzone. Nie lepią, nie ociekają gorącą wodą, a specjalna, aż poczwórna warstwa ceramiczna oddzielona aluminium pozwala na użycie równomierne rozchodzenie się ciepła przy minimalnej ilości tłuszczu.

Tłuste jedzenie i walka z kilogramami!

Czy Robert Sowa nauczy gotować Kasię Tesmer, o której mąż mówi, że potrafi przypalić nawet wodę na herbatę? Premiera „Życia od kuchni” 10 marca, w niedzielę, w TVP2, o 17.20!

Moda na szpinak – moda na zdrowie

Zieleń to nie tylko modny kolor, ale przede wszystkim kolor zdrowia. Jednym z zielonych warzyw, doskonałym do kreowania nowych potraw a zarazem posiadającym dobroczynny wpływ na funkcjonowanie organizmu jest szpinak. Warto go jeść na świeżo jak i w postaci mrożonej, wybierając wówczas ten wysokiej jakości z bogatej oferty Bonduelle.

Wiosenny jadłospis zimową porą

Kolorowe, pełne warzyw talerze wiosną i zdominowany przez inne dodatki jadłospis zimą? Niekoniecznie. Każde z warzyw ma swój najlepszy okres w roku, a pojawiając się w danym sezonie może całkowicie spełnić nasze kulinarne oczekiwania. Także zimą, możemy więc jeść zdrowe, bogate w witaminy posiłki.