Jagodowy zawrót głowy: herbaciany koktajl z jagodami

on
Jagodowy zawrót głowy: herbaciany koktajl z jagodami

Latem warto wykorzystać sezon na świeże owoce i poeksperymentować w kuchni. Różnorodność dostępnych na lokalnych ryneczkach produktów sprawia, że niemal codzienne możemy sięgać po inne dary natury.

Składniki:

  • 1 torebka zielonej herbaty (np. Green Tea, Ahmad London)
  • 1/3 szklanki wrzątku
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1/2 szklanki jagód
  • 1 banan
  • 1/2 szklanki mleka migdałowego

Sposób przygotowania:

  1. Zaparzaj herbatę przez 3 minuty. Kiedy nieco przestygnie, dodaj łyżeczkę miodu.
  2. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
  3. Przelej herbatę do wysokiego naczynia, dodaj pozostałe składniki i zblenduj.
  4. Koktajl można ozdobić listkami mięty lub jagodami.

Smacznego!