Panierowane krążki kałamarnicy na ostro

Spożywane regularnie morskie przysmaki korzystnie wpływają na funkcjonowanie całego organizmu. Śródziemnomorska dieta może wspomóc właściwą pracę serca, również nie obciąża nadmiernie wątroby. Kalmary to przysmaki bogate w selen oraz witaminy. Podane jako przekąska, obiad lub kolacja zachwycą gości i domowników, a także przekonają do częstszego spożywania ryb i owoców morza. Warto także wspomnieć, że kalmary…

Walentynkowe menu: z dressingiem

Święto zakochanych zbliża się wielkimi krokami. A może w tym roku wybierając prezent na walentynki pokierować się zasadą “przez żołądek do serca”? Romantyczna kolacja to gest, który oczaruje niemal każdego, a proste przepisy na ostrygi i czekoladowe fondue (i towarzyszące im dobre wino) są gwarancją sukcesu nawet dla początkujących kucharzy!Od wieków rozmaitym artykułom spożywczym przypisuje…

Łosoś w cieście francuskim

Ryby to cenne źródło kwasów omega-3, dlatego warto wprowadzić je do swojej diety. Łosoś w cieście to przepyszne danie, które każdego do nich przekona!