CHŁODNIK z serkiem topionym

foto - Sertop foto – Sertop

SKŁADNIKI:

  • 100g serka topionego firmy SERTOP (najlepiej ze szczypiorkiem lub Złoty Ementaler)
  • 1,5l wody
  • porcja włoszczyzny
  • przyprawy (sól, pieprz)
  • natka koperku
  • 1 średniej wielkości zielony ogórek
  • natka pietruszki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Serek zagotować w 1,5l wody. Dodać pokrojoną włoszczyznę i gotować do miękkości. Doprawić do smaku. Ostudzić. Następnie dodać pokrojony ogórek, koperek i pietruszkę. Podawać z pokrojonymI w kostkę jajkiem lub twarogiem.

Więcej przepisów na www.sertop.pl

Przeczytaj inne:
Nowe smaki kuchni polskiej

Przez wieki kuchnie świata zmieniały się. Pojawiały się kolejne produkty i przyprawy lub powracały te, o których już dawno zapomniano.......

Zamknij